БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниПрибуток Групи "Нафтогаз" у І півріччі-2023 сягнув 6,6 млрд грн

Прибуток Групи "Нафтогаз" у І півріччі-2023 сягнув 6,6 млрд грн

27.10.2023

"Це значний результат, враховуючи, що за аналогічний період минулого року Група мала 55,3 млрд грн консолідованого операційного збитку. Групі вдалося суттєво покращити показники чистого консолідованого прибутку за результатами І півріччя 2023 року, який становить 6,6 млрд грн", – повідомляється на сайті "Нафтогазу".

У повідомленні зазначено, що досягнуті фінансові результати дозволили забезпечити виконання вимог за єврооблігаціями компанії та зобов’язань за іншими кредитними угодами Групи.

Втім, напрямом діяльності Групи, який не показав прибуток, є сегмент продажу газу. Негативний результат – наслідок постачання природного газу споживачам у межах виконання спеціальних обов’язків (ПСО) за цінами, встановленими державою, пояснили у "Нафтогазі".

Крім того, значних покращень фінансових результатів Групи вдалось досягти завдяки ефективній роботі з дебіторською заборгованістю та врегулюванню питання несанкціонованих відборів газу. 

Протягом січня-червня 2023 року до зведеного бюджету України підприємствами Групи "Нафтогаз" було сплачено податків на суму 48,4 млрд грн, що становить понад 8% усіх податкових надходжень держави за відповідний період.

"Нафтогаз" продовжує забезпечувати споживачів природим газом, збільшуючи видобуток навіть в умовах війни.

Група належним чином підготувалась до наступного осінньо-зимового періоду 2023/24, забезпечивши необхідний обсяг газу в сховищах для потреб українських споживачів у повному обсязі, наголошується у повідомлені.

"Нафтогаз" також продовжує інтеграцію газорозподільних мереж до Групи, повертаючи під контроль держави суспільно важливий напрямок діяльності.

Крім того, завдяки ефективній роботі оператора газосховищ повернуто довіру іноземних партнерів, які в умовах воєнного часу збільшили обсяги зберігання газу в українських сховищах до понад 2,4 млрд куб. м, наголосили у "Нафтогазі"

"Це свідчить, що Україна стає невід’ємною частиною європейської енергетичної інфраструктури з великим потенціалом", – вважають у Группі.

Фінансова звітність Групи "Нафтогаз" за січень-червень 2023 року підтверджена незалежною міжнародною аудиторською компанією.

Детально ознайомитись зі звітом можна за посиланням.

https://www.naftogaz.com/short/bebfcd2c