БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Укргазвидобування» цього року планує пробурити рекордну за 20 років кількість свердловин

«Укргазвидобування» цього року планує пробурити рекордну за 20 років кількість свердловин

06.11.2023

АТ «Укргазвидобування» (УГВ) у 2023р планує пробурити більше 90 свердловин, що вдвічі більше, ніж минулого року (42 свердловини). Про це заявив т.в.о. генерального директора УГВ Олег Толмачев, повідомляє кореспондент ExPro, який відвідав захід Suppliers` Day, який був присвячений питанням організації закупівель УГВ.

За оцінками ExPro, це стане рекордним значенням з кількості пробурених свердловин УГВ як мінімум за останні 20 років. «Укргазвидобування» планує пробурити 67 експлуатаційних свердловини та 24 пошуково-розвідувальні свердловини у 2023р.

У компанії очікують, що загальні обсяги буріння свердловин у 2023р складуть близько 330 тис м, на 53% більше, ніж минулого року. Загалом, за 9 місяців поточного року «Укргазвидобування» пробурило 243 тис м, що перевищує обсяги буріння за 2022р, а також обсяги буріння у довоєнному 2021р.

Крім того, УГВ планує суттєво наростити обсяги свердловинних операцій, таких як колтюбінг (+5%), капітальний ремонт свердловин (+65%), гідророзрив пласта (+207%).

«На наступний рік компанія має амбітні плани щодо нарощування обсягів робіт, що у свою чергу потребуватиме більших обсягів закупівель для стабільного виробничого процесу», - зазначив Толмачев.

За даними «Укргазвидобування» пробурені свердловини дозволять збільшити обсяги видобутку природного газу на 1,1 млрд куб м. Загалом, у компанії очікують зростання обсягів видобутку газу за підсумками 2023р на 6%.