БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниАндрія Охотнікова звільнили з посади директора «Шебелинкагазвидобування»

Андрія Охотнікова звільнили з посади директора «Шебелинкагазвидобування»

27.12.2023

Андрія Охотнікова 26 грудня 2023р звільнено з посади директора ГПУ «Шебелинкагазвидобування». Про це повідомляє НафтоРинок з посиланнями на власні джерела в управлінні та з підтвердженням у центральному офісі АТ «Укргазвидобування».

За даними співрозмовників НафтоРинку, Охотніков декілька разів проігнорував внутрішні розпорядження головного офісу, проте його звільнено за згодою сторін. Андрія Охотнікова разом із Сергієм Кривулею (його перший заступник) призначав на керівні посади «Шебелинкагазвидобування» Олександр Романюк ще у червні 2021р.

Учасники ринку відносили Охотнікова до так званої «групи Соколовського» (колишній керівник «Укрбургазу»), який нібито мав вплив на закупівлю матеріалів.

Нафторинок

Як повідомляло ExPro у виданні ExPro Gas Daily від 14 грудня 2023р, Андрій Охотніков написав заяву на звільнення за власним бажанням через конфлікт з керівництвом УГВ.

Андрій Охотніков очолював «Шебелинкагазвидобування» з червня 2021р. До цього працював першим заступником директора іншого газопромислового управління – «Полтавагазвидобування», де здійснював операційне управління виробничою діяльністю. У попередні роки працював за економічно-фінансовим напрямом у PricewaterhouseCoopers, підрозділах SCM і МХП.

В.о. директора ГПУ «Шебелинкагазвидобування» призначено Віталія Підлісного, який починав кар’єру з посади начальника Яблунівського цеху з видобутку нафти, газу та конденсату УГВ. Головним інженером на «Шебелинкагазвидобування» призначають Василя Хая.

Крім того, на керівну посаду заступником директора ГПУ «Полтавагазвидобування» розглядають Євгена Гавловського (його батько Олександр Гавловський багато років очолював ПрАТ «Миргородкурорт», у 2012р Указом президента Януковича було нагороджено «За заслуги» III ступеня).

У січні 2023р було звільнено виконуючого обов'язки гендиректора «Укргазвидобування» Олександра Романюка. Рішенням Кабміну на його посаду призначено Олега Толмачева, який до цього обіймав посаду директора дивізіону «Розвідка та видобування» Групи Нафтогаз.