БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУГВ придбало китайських труб на 797 млн грн у компанії Vorex

УГВ придбало китайських труб на 797 млн грн у компанії Vorex

08.01.2024

АТ «Укргазвидобування» 22 грудня за результатами тендерів уклало дві угоди з компанією Vorex LLC на постачання обсадних труб для видобутку газу на 797 млн грн. Про це повідомляють «Наші Гроші» з посиланням на систему Prozorro.

За даними «Наші Гроші», Vorex LLC зареєстровано у США, її керуючим партнером є американський громадянин Федір Закусило. Компанія торгує не американськими, а китайськими трубами.

На цьому тендері в Україні вона виграла з товаром від Tianjin pipe corporation (КНР). Дилер китайців виграв один контракт вартістю 654,90 млн грн в українського виробника ТОВ «Інтерпайп Україна» Віктора Пінчука, обігнавши його на аукціоні на 0,02%. Ще одним учасником була китайська компанія Hunan Huge Trading Co., Ltd, яка на аукціоні взагалі не торгувалась.

Другий контракт вартістю 142,09 млн грн Vorex LLC з трубами від китайського заводу Baoshan irоn&steel со виграв у трьох українських фірм. При цьому, «Дніпровський трубний завод» програв всього 0,001%.

В угоді з переможцем вказано, що Vorex має поставити труби впродовж 180 днів.

За словами «Наші Гроші», раніше Vorex вже зривала терміни постачання труб для «Укргазвидобування», але держкомпанія замість накладення санкцій продовжувала строки поставок.

«Vorex LLC вийшло на ринок українських держзакупівель у 2018р. Але активно отримувати підряди почало на початку 2022р. І зараз компанія наростила портфель замовлень в Україні до 5,61 млрд грн», - зазначають «Наші Гроші».