БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниДТЕК Нафтогаз уклав договір на купівлю сейсмічної системи для нафтогазорозвідки з компанією STRYDE

ДТЕК Нафтогаз уклав договір на купівлю сейсмічної системи для нафтогазорозвідки з компанією STRYDE

16.01.2024

Найбільша приватна газовидобувна компанія України ДТЕК Нафтогаз уклала угоду з міжнародною компанією STRYDE щодо купівлі 30 тисяч вузлів STRYDE та систему Nimble System для проведення 2D та 3D сейсмічних досліджень в Україні.

У рамках нового контракту компанія STRYDE надасть портативну та гнучку вузлову систему для сейсморозвідки ДТЕК Нафтогаз, що забезпечить економічно ефективні операції та прискорить реалізацію проектів.

«Для нас велика честь отримати наш перший контракт з ДТЕК Нафтогаз. Поставивши на ринок понад 685 тисяч вузлів всього за три роки, ця угода є ще однією важливою віхою у зміцненні позиції STRYDE як провідного постачальника вузлових сейсмічних датчиків за обсягом поставок», - прокоментував генеральний директор STRYDE Майк Попхем.

«Україна має один з найбільших ресурсних потенціалів вуглеводнів у Європі. Для його розкриття ДТЕК постійно проводить розвідку та розробку глибоких і надглибоких об’єктів. В умовах, коли більшість великих родовищ в Європі вже виснажені, а попит на енергоносії постійно зростає, ключем до майбутнього зростання видобутку є передові технології, які дозволяють швидко виявляти нові можливості для видобутку вуглеводнів, такі як сейсмічні вузли», - зазначив директор з розвідки та перспективного розвитку ДТЕК Нафтогаз Іван Гафич.

Сейсморозвідувальна бригада ДТЕК Нафтогаз вже пройшла навчання системі сейсморозвідки STRYDE на підприємстві компанії в Норвегії. Враховуючи, що система вже готова до збору, в ДТЕК зазначають, що готові розпочати роботу вже через два тижні з моменту підписання контракту.