БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA

Новини - Сторінка 110

10 липня 2015
Перспективи нарощування видобутку ВВ «Надра України» пов’язують зі Східним регіоном

НАК «Надра України» разом зі своїми дочірніми підприємствами окреслила перспективи нарощування видобутку вуглеводнів в Східному нафтогазоносному регіоні. Зокрема, компанія пов’язує  збільшення видобутку з ущільненими нафтогазонасиченими породами-колекторами (алевроліти, пісковики, вапняки), ресурси яких прогнозуються в обсязі понад 5 трлн кубометрів, великими та надвеликими глибинами (5,0 – 7,0 км) у карбонатно-теригенних резервуарах у межах крупних структурних форм центральної частини ДДЗ та інше. 
07 липня 2015
Представники процесу ЕІТІ в Україні навчилися аналізувати звітність


22-24 червня в Стамбулі Євразійський інформаційний хаб видобувних галузей (Eurasia Extractive Industries Knowledge Hub) організував тренінг з аналізу даних ЕІТІ із застосуванням тристороннього формату. Однією з цілей заходу було навчання методології аналізу звітів ЕІТІ від Інституту управління природними ресурсами (Natural Resource Governance Institute, NRGI).

07 липня 2015
Майже 80% приватних компаній знизили видобуток газу


За підсумками перших шести місяців 2015 року українські газовидобувні компанії виробили 9,844 млрд кубометрів, що майже на 2%, або на 198 млн кубометрів газу, менше, ніж у першому півріччі 2014 року. Про це пише "ЛігаБізнесІнформ". Як зазначається, основна частка падіння припала на державну компанію "Укргазвидобування" (-3,2% до показників першого півріччя 2014-го) і напівдержавну "Укрнафту" (-12,1%). Ці компанії видобули в сукупності на 345 млн кубометрів менше, ніж рік тому.

02 липня 2015
ДП «Укрнаукагеоцентр» НАК «Надра України» звітує за І півріччя

Як повідомили GEOnews.com.ua у ДП «Укрнаукагеоцентр» НАК «Надра України», 30 червня на підприємстві  відбулася науково-технічна рада (НТР), на якій було підбито підсумки проведення робіт за І півріччя 2015 року з геологічного вивчення надр згідно з комплексним перспективним планом. Зі звітом про виконану роботу виступив генеральний директор підприємства Голуб П.С.
 
02 липня 2015
Рада звільнила Шевченка з посади міністра екології


Верховна Рада проголосувала за звільнення Ігоря Шевченка з посади міністра екології та природних ресурсів. За відповідне рішення проголосували 235 народних депутатів. Як відомо, 24 червня Кабінет міністрів України звернувся до Верховної Ради з поданням щодо звільнення Ігоря Шевченка. Причиною такого рішення в уряді назвали втрату керованості очолюваного Шевченком міністерством, не забезпечення ним виконання функцій та зобов’язань держави в сфері охорони довкілля.

01 липня 2015
Пропозиції щодо перегляду законодавства у сфері держгеолконтролю від Робочої групи ДСГНУ


За результатами роботи Робочої групи Держгеонадр України з перегляду наявної нормативно-правової бази у сфері державного геологічного контролю та регулювання геологічного вивчення та використання надр розроблено пропозиції щодо внесення змін до нормативно-правових актів у сфері геологічного вивчення та використання надр.

01 липня 2015
Exxon Mobil і BP призупиняють програму розвідувального буріння


Нафтовий консорціум, що включає Exxon Mobil Corp. і BP PLC, у п'ятницю призупинив свою розвідувальну програму на канадському арктичному шельфі, в морі Бофорта, пояснивши це недостатнім часом до початку тестового буріння до закінчення терміну дії лізингу в 2020 р Даний крок свідчить про затримку розвитку нафтових компаній в арктичних водах Канади, який пішов за аналогічним грудневим рішенням Chevron Corp. про припинення програми розвідувального буріння в морі Бофорта. Ці проекти постраждали від перешкод регуляторів і одних з найвищих витрат з видобутку нафти у світі.

01 липня 2015
IEC2015: Швидка інтеграція з ЄС в енергетиці як і навіщо?

 

У Києві 25 червня 2015 відбулася друга Міжнародна енергетична конференція «Енергетична інфраструктура і правове поле України: Виклики та можливості практичної інтеграції з енергетичними системами Центральної Європи», організована Київським інститутом енергетичних досліджень. Учасники конференції з України, Угорщини, Словаччини, Польщі, Румунії, Бельгії, Німеччини, та інших країн обговорили плани, правові та технічні аспекти інтеграції а) газотранспортної і б) об'єднаної енергетичної системи (ОЕС) України з енергетичними системами країн Центральної та Східної Європи, з системами ENTSOG і ENTSOE.
01 липня 2015
«Газпром» і Shell до кінця року сформують перелік активів для обміну, угода може бути укладена на ПМЕФ-2016мен, - Міллер


«Газпром» і Shell до кінця року сформують перелік активів для обміну, угода може бути укладена на ПМЕФ-2016, заявив глава «Газпрому» Олексій Міллер. «Дійсно, наша угода про стратегічне партнерство (з Shell) будується на вибудовуванні ланцюжка з побудови співпраці по всьому ланцюжку створення вартості в газовій галузі і, звичайно ж, це передбачає розмін активами. Але ми нічого не плануємо у Shell купувати, і ми не плануємо ніякі активи BG купувати», - сказав Міллер на прес-конференції за підсумками річних зборів.

30 червня 2015
Організатор аукціону – Державна служба геології та надр України, оголошує про проведення І аукціону 2015 року з продажу спеціальних дозволів на користування надрами

На аукціон виставляються спеціальні дозволи на користування надрами відповідно до переліку. До участі в аукціоні допускаються особи за рішенням аукціонного комітету, які відповідно до Порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.05.2011 № 594, подали заявку та виконали всі умови щодо участі в аукціоні. Подання претендентом заявки на участь в аукціоні свідчить про його згоду з умовами проведення аукціону. Особливі умови користування надрами встановлюються відповідно до чинного законодавства.