БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаІнтерв’юВ Держгеонадрах України відбулась нарада з представниками органів, уповноважених на видачу дозволів на спеціальне водокористування

В Держгеонадрах України відбулась нарада з представниками органів, уповноважених на видачу дозволів на спеціальне водокористування

28 липня 2014 року в приміщенні Державної служби геології та надр України відбулась нарада за участю Голови Держгеонадр України, працівників служби та представників обласних державних адміністрацій стосовно налагодження конструктивної взаємодії між дозвільними органами та центральними органами виконавчої влади, які надають висновки щодо можливості отримання дозволу на спеціальне водокористування.

Учасники заходу обговорили проблемні питання, які виникають при оформленні документів дозвільного характеру у сфері водокористування, зокрема, з наданням висновків щодо можливості отримання дозволу та шляхи їх вирішення.

Так, з метою спрощення дозвільної системи у сфері водокористування, Держгеонадрами України було розроблено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України у сфері користування надрами», яким, зокрема, передбачено внесення змін до Водного кодексу України та проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку погодження та видачі дозволів на спеціальне водокористування».

Прийняття зазначених нормативно-правових актів дозволить оптимізувати роботу дозвільних органів і Держгеонадр України та спростити процедуру отримання погоджень при використанні підземних вод.

Наповнення бюджету напряму пов’язане з діяльністю суб’єктів господарювання, тому державні органи влади повинні прикласти усі зусилля для забезпечення їх ефективної роботи. Отже, Державна служба геології та надр України закликала обласні державні адміністрації включитися в активну роботу з обговорення зазначених проектів з метою отримання процедури, яка буде максимально зручною як для надрокористувачів, так і для органів, уповноважених на видачу дозволів на спеціальне водокористування.

Зазначені нормативно-правові акти розміщено на офіційному веб-сайті Держгеонадр України у розділі «Регуляторна діяльність».

29 липня 2014
www.geonews.com.ua