БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниРеалізація ІПВГ в Україні включена до плану дій Уряду 2016-2018 років

Реалізація ІПВГ в Україні включена до плану дій Уряду 2016-2018 років

06 грудня 2016
30 листопада Кабінет Міністрів України затвердив план дій із впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у 2016 – 2018 роках і зобов’язався забезпечити його належне виконання. Відповідне Розпорядження, що було опубліковано на сайті Уряду, містить в собі 13 обов’язкових пунктів до виконання, одним із яких є реалізація ІПВГ в Україні з метою підвищення прозорості та підзвітності в управлінні державними ресурсами.
 
У пункті №9 Плану дій із впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у 2016 – 2018 роках йдеться: “Забезпечення реалізації в Україні Ініціативи прозорості видобувних галузей шляхом супроводу у Верховній Раді України проекту Закону України “Про розкриття інформації у видобувних галузях” (до прийняття). Публікації звітів українською та англійською мовами за стандартом ІПВГ у 2016 та 2017 роках.”
 
У цілому планом передбачені заходи з поліпшення державних послуг, підвищення рівня доброчесності в державному управлінні, більш ефективне управління державними ресурсами, створення безпечних громад, підвищення корпоративної підзвітності та забезпечення відкритості та прозорості здійснення публічних закупівель.
 
Реалізація плану дозволить забезпечити належне впровадження Ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд” в Україні, сприятиме здійсненню реформування системи державного управління та протидії корупції, а також посиленню співпраці органів виконавчої влади з інститутами громадянського суспільства.
 
Довідково: Міжнародна Ініціатива “Партнерство “Відкритий Уряд” впроваджується в Україні з 2011 року. У рамках Ініціативи країни-учасниці розробляють спільно з інститутами громадянського суспільства дворічні плани дій. Даний план є третім планом дій з реалізації Ініціативи в Україні. За даними звіту “Індекс Відкритого Уряду” World Justice Project за 2015 рік у групі “Країни Східної Європи та Центральної Азії” Україна посіла 4 позицію.
 
 
06 грудня 2016
Урядовий портал