БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниПрохоренко: Ефект від реформ в структурі «Укргазвидобування» в 2016 р склав 4,1 млрд грн

Прохоренко: Ефект від реформ в структурі «Укргазвидобування» в 2016 р склав 4,1 млрд грн

23 января 2017
Ефект від реформ в структурі ПАТ «Укргазвидобування» в 2016 р склав 4,1 млрд грн. Про це на прес-конференції, присвяченій результатам роботи компанії в минулому році повідомив її керівник Олег Прохоренко. За його словами, близько 2 млрд грн цієї суми припадає на економію в сфері закупівель. Крім того, завдяки змінам в 2016 р ефект для державних бюджетів всіх рівнів склав 110 млн грн.
 
О. Прохоренко повідомив, що в 2016 р компанії вдалося зупинити падіння видобутку природного газу і вийти на приріст обсягів. Збільшення склало 77 млн ​​м3 або + 0,5% щодо 2015 г. При цьому, за словами першого заступника голови правління Олександра Романюка, також брав участь у брифінгу, обсяг природного зниження видобутку в результаті виснаження родовищ по «Укргазвидобування» »в 2016 р склав більше 1,2 млрд м3.
 
Відповідно до оголошених даними, загальний обсяг буріння в 2016 р склав 198 тис. М, що на 14% більше показника 2015 г. Кількість облаштованих свердловин за рік зросла на 11%, до 70 одиниць. У своїх презентаціях управлінці також нагадали, що «Укргазвидобування» відкрила в 2016 р одну ДКС і найближчим часом планує закінчити роботи по ще чотирьом станціям.
 
О. Романюк акцентував увагу на розвитку колтюбінгових робіт в «Укргазвидобування». Так, в 2016 р було приведено в технічну справність 9 комплексів колтюбінга, в той час як в 2015 році компанія не мала ні одним таким комплексом. «Це найважливіший аспект роботи в видобувному секторі. І це в першу чергу величезна робота з персоналом, бригадами, які забезпечують цілодобову роботу комплексів колтюбінга », - сообщіол А. Романюк.
 
О. Прохоренко також нагадав, що компанія в 2016 р привела якість нафтопродуктів, що випускаються на Шебелинському ГПЗ, до класу Євро-4 і Євро-5: «Нарешті, ми зняли з порядку денного питання продовжень для нас винятків в техрегламенте». Менеджмент компанії особливо відзначив зміни, що відбулися в сфері HR. «Ми сформували ефективну команду центральному офісі та управліннях, і тепер поступово переходимо до формування штату висококваліфікованих технічних фахівців», - повідомив О. Прохоренко.
 
Він додав, що в компанії вже створено сучасну систему мотивації персоналу, проведено грейдерування штату і створена система KPI для менеджменту і технічних фахівців. Нагадаємо, «Укргазвидобування» з вересня почала виставляти на продаж бензин А-95 стандарту Євро-5. У планах компанії також продаж А-92 Євро-5. Про початок виробництва ДП Євро-4 компанія заявила 26 вересня, а 31 жовтня повідомила про початок випуску зимового дизпалива стандарту Євро-5.
 
Також відзначимо, що Державна служба геології та надр видала «Укргазвидобуванню» ліцензію на видобуток на Бережницькому родовищі природного газу у Львівській області та на геологічне вивчення з подальшим видобуванням на Марченковской нафтогазоносної площі в Сумській області.
 
 
23 січня 2017
oil-gas-energy.com.ua