БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниГаз стане найбільшим джерелом енергії до 2035 року - Вritish Рetroleum

Газ стане найбільшим джерелом енергії до 2035 року - Вritish Рetroleum

30 січня 2017
 
Корпорація Вritish Рetroleum представила Енергетичний огляд 2017 року, де передбачається, що нафта, газ і вугілля і надалі залишаться основними джерелами енергії і становитимуть понад три чверті від загального обсягу поставок в 2035 році, порівняно з 85 % у 2015 році. Споживання природного газу, як очікується, зростатиме швидше, ніж споживання інших видів палива, повідомляє AzerNews. У доповіді прогнозується щорічний приріст частки природного газу в загальному балансі первинних енергоресурсів на рівні 1,6% на рік, що дозволить йому випередити вугілля і стати першим за величиною джерелом палива до 2035 року.
 
Протягом прогнозного періоду, основне зростання попиту на газ, як очікується, прийде з Китаю, Близького Сходу і США, і СПГ відіграватиме в цьому активну роль. Як зазначено в огляді, у Китаї споживання природного газу зростає швидше, ніж обсяги його внутрішнього виробництва, тому до 2035 року прогнозована частка імпортованого газу в країні зросте з 30% ( 2015 р.) до 40%.
 
Ще більш стрімке збільшення частки імпортованого газу за аналогічний період буде актуальним і для Європи – з 50% до 80%. Постачання СПГ становитиме понад половину всього газу, що продаватиметься в 2035 році. Аналіз ВР передбачає уповільнення зростання попиту на нафту, що дозволить запасам нафти залишатися значними і протягом наступних десятиліть.
 
Домінуючі останні кілька років тенденції ринку нафти, такі як великі обсяги постачання, конкуренція за частку ринку між найбільшими виробниками і помірне зростанням попиту, виявляться довгостроковим явищем.
 
 
30 січня 2017
Українська енергетика