БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниБГЗО затвердила фінальний проект другого Звіту ІПВГ за 2014-2015 роки

БГЗО затвердила фінальний проект другого Звіту ІПВГ за 2014-2015 роки

08 лютого 2017
 
Члени Багатосторонньої групи заінтересованих осіб (БГЗО) розглянули та затвердили фінальний проект другого Звіту ІПВГ України за 2014-2015 роки під час чергового засідання, яке відбулось 1 лютого у приміщенні Міненерговугілля.
 
Представник компанії-Незалежного адміністратора ІПВГ, EY в Україні, презентував останні оновлення та ключові зміни, які були внесенні до проекту звіту на основі коментарів, рекомендацій та зауважень, попередньо наданих членами БГЗО, Міжнародним секретаріатом та Світовим банком. Зокрема, було суттєво доповнено контекстну частину документу, проведено візуалізацію основних цифр та висновків, суттєво підвищено відсоток податкових і неподаткових платежів, які було звірено.
 
До контекстної частини було додано інформацію про експорт та імпорт кожного виду корисних копалин, що потрапити в сферу охоплення Звіту, про показники транспортування природного газу споживачам України, оновлено інформацію про використання спецдозволів та оновлено регіональний розподіл надходжень від видобувних галузей та інше. Окремо додані рекомендації  щодо покращення процесу звітності в рамках ІПВГ.
 
Під час засідання також відбулося обговорення щодо того, наскільки поточна версія Звіту відповідає вимогам Стандарту ІПВГ і якими можуть бути потенційні результати при проведенні валідації* у липні 2017. Торкнулися і теми щодо вигляду та змісту короткої версії Звіту. Члени БГЗО ще раз наголосили на тому, що у тексті Звіту обов’язково має бути перелік компаній, які не подали дані до Звіту ІПВГ.
 
Член Правління ІПВГ та член БГЗО України Олексій Орловський поінформував про те, що запит на продовження  терміну публікації звіту, рішення щодо подання якого було прийнято на попередньому засіданні БГЗО, було схвалено імплементаційним комітетом Правління ІПВГ.
 
До кінця лютого Звіт ІПВГ за 2014-2015 роки буде опубліковано на сайтах  Міненерговугілля та ІПВГ в Україні.  Наразі потрібен час, щоб врахувати останні коментарі та завершити формування  короткої версії Звіту.
 
Довідка:
 
* Валідація (від анг. validation – перевірка достовірності) – метою Валідації є забезпечення всіх зацікавлених осіб об’єктивною оцінкою того, чи відповідає впровадження ІПВГ у країні положенням Стандарту ІПВГ. Зважаючи на багатосторонній характер ІПВГ та важливість діалогу, процедура Валідації наголошує на необхідності консультацій із зацікавленими особами.
 
 
08 лютого 2017
ІПВГ в Україні