БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниДержкомісії по запасах України та Китаю будуть класифікувати корисні копалини для ООН

Держкомісії по запасах України та Китаю будуть класифікувати корисні копалини для ООН

25 квітня 2017
 
Українська та китайська сторони спільно працюватимуть над удосконаленням міжнародної класифікації запасів корисних копалин. Такої домовленості досягли у рамках підписання меморандуму про співпрацю між Державною службою геології та надр України, Державною комісією по запасах України та Центром оцінки запасів і ресурсів корисних копалин Міністерства земель і ресурсів Китайської народної республіки. Зазначимо, йдеться про класифікацію запасів і ресурсів корисних копалин двох країн у співставленні з рамковою класифікацією Організації Об’єднаних Націй та міжнародними системами управління мінеральними ресурсами.
 
У рамках меморандуму українська та китайська сторони обміняються досвідом щодо оптимізації національних класифікацій двох країни. «Розвиток мінерально-сировинної бази України є запорукою для її сталого економічного розвитку. Тому належний облік та раціональне використання наявної ресурсної бази – одне з головних завдань Держгеонадр. Співпрацю з Китаєм ми вважаємо перспективною і важливою для обох сторін. Також це створення фундаменту для майбутніх спільних проектів», – коментує зустріч керівник Держгеонадр Микола Бояркін.
 
Генеральний директор Центру оцінки запасів і ресурсів корисних копалин Міністерства земель і ресурсів Китаю Чжан Давеі висловив свою подяку українській стороні за початок співпраці та організацію зустрічі.
 
У свою чергу голова Держкомісії по запасах корисних копалин України Георгій Рудько зазначив, що тривимірна система рамкової класифікації ООН-97 успішно введена в Україні і практично використовується при геолого-економічній оцінці родовищ. Зараз Україна переходить до рамкової класифікації ООН-2009.
 
 
25 квітня 2017
Державна служба геології та надр України