БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниСуд відмовив Ставицькому в поверненні частки в Сахалінському газродовищі

Суд відмовив Ставицькому в поверненні частки в Сахалінському газродовищі

18 лютого 2015
17 лютого 2015 року Вищий госпсуд України виніс фінальне рішення на користь НАК "Надра України". Про це йдеться у повідомленні компанії. Як зазначається, на засіданні Вищий госпсуд відмовив ТОВ "Голден Деррік" у задоволенні касаційної скарги за позовом НАК "Надра України" до ТОВ "Голден Деррік" про розірвання договору купівлі-продажу частки по одному з договорів про спільну діяльність на Сахалінському родовищі, залишив рішення першої та другої інстанцій без змін.
 
"Ми відстояли право на державні активи вже у вищий судовій інстанції, не дивлячись на всі перепони, які створював ТОВ "Голден Деррік". Наша судова система винесла дійсно законне рішення, повернувши Компанії її майно. Це рішення є дуже важливим не тільки для НАК "Надра України", але і для всієї країни" - зазначив Сергій Філатов, член правління, радник голови правління НАК "Надра України". Дане рішення суду дає можливість в подальшому забезпечити участь держави в особі Національної акціонерної компанії "Надра України" у спільній діяльності на Сахалінському родовищі та отримати прибуток у розмірі 2 млн гривень на місяць.
 
Раніше повідомлялося, що НАК "Надра України" відсудила у ТОВ "Голден Деррік" усі частки у Сахалінському родовищі. Нагадаємо, у 2012-2013 роках колишнім керівництвом НАК "Надра України" були продані фірмі "Голден Деррік" за трохи більше 20 мільйонів гривень частки відразу в трьох об’єднаннях, які видобувають газ на одному з найбільших газовому родовищ України - Сахалінському.
 
Завдяки цьому, за даними НАК "Надра України", лише за два роки "Голден Деррік" змогла заробити близько 120 мільйонів гривень. Контроль над "Голден Деррік", через кіпрську "Хартлог Лімітед", здійснюють екс-міністри уряду Миколи Азарова - Едуард Ставицький та Микола Присяжнюк, а також колишній народний депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко. Як відомо, після втечі Ставицького з України у нього провели обшук і вилучили колекцію наддорогих годинників, діаманти, злитки золота та 5 мільйонів доларів готівки. Ставицький був оголошений у міжнародний розшук по лінії Інтерполу. Крім того, як писав у своєму блозі Сергій Лещенко, у листопаді Ставицький став громадянином Ізраїлю і змінив прізвище на Розенберг.
 
 
18 лютого 2015
Економічна правда