БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниТиждень ІПВГ в Південно-Східний Азії

Тиждень ІПВГ в Південно-Східний Азії


Для світового процесу впровадження Стандарту ІПВГ минулий тиждень був багатим на події. Вперше була проведена конференція по розкриттю інформації про бенефіцарних власників. Також відбулося 38-ме засідання Правління ІПВГ. Більш детально про ці події – читайте нижче.

Конференція з питань бенефіціарної  власності у Джакарті
 
У Джакарті, столиці Індонезії, з 23 по 24 жовтня тривала конференція з питань бенефіціарної  власності. Конференція об’єднала понад 300 представників: членів урядів, які працюють над реформами у сфері бенефіціарної власності, а також експертів з питань бенефіціарного права задля забезпечення обміну досвідом та презентації кращих практик у цій сфері.
Під час конференції Україна отримала винагороду EITI за значний прогрес та досягнення у відкритті кінцевих бенефіціарних власників компаній. Нагадаємо, що Україна першою в Європі на законодавчому рівні зобов’язала всі без винятку компанії вказувати кінцевих власників бізнесу.
 
Засідання Правління ІПВГ в Манілі
 
Відразу після конференції розпочалось 38-ме засідання Правління ІПВГ в столиці Республіки Філіпіни, місті Маніла, яке тривало 25-26 жовтня.  Під час засідання було оголошено, що Мексика і Гайана доєднались до сім’ї ІПВГ. Тому тепер у світі є 54 країни, які впроваджують Стандарт ІПВГ.
 
Члени Правління також обговорювали прогрес систематичного розкриття інформації на своїх сайтах у Гондурасі, Мозамбіку, Танзанії та Замбії, задля прогресу в забезпеченні прозорості у нафтовидобувній, гірничодобувної та газодобувній промисловості. На засіданні Правління розглядались результати валідацій. Філіппіни стали першою країною, яка досягла найвищого рівня прозорості в межах впровадження Стандарту ІПВГ.
 
Норвегія більше не зобов’язана готувати щорічні Звіти ІПВГ
 
Впровадження Стандарту ІПВГ в Норвегії є доволі прогресивним. Норвегія є першою країною, яка трансформувала  виробництво окремого щорічного звіту ІПВГ на повне систематичне розкриття тієї ж інформації. Згідно рішення Правління ІПВГ, відтепер Норвегія публікуватиме інформацію про нафтовидобувний сектор на платформі www.norskpetroleum.no, а не у звіті ІПВГ.
 
Основні дані про результати впровадження Стандарту ІПВГ у світі:
 
• 54 країни світу впроваджують ІПВГ. Станом на початок жовтня 2017 року 14 країн пройшли валідацію, в результаті якої було встановлено, що десять країн досягли значного прогресу у впровадженні Стандарту.
• Більш ніж 800 організацій громадянського суспільства займаються впровадженням ІПВГ як на місцевому, так і на міжнародному рівнях.
• 90 основних міжнародних нафтових, газових та гірничодобувних компаній підтримують ІПВГ.
• ІПВГ підтримують понад 90 інституціональних інвесторів, загальні активи яких перевищують 19 трильйонів доларів США.
• 49 країн опублікували Звіти ІПВГ, що охоплюють 346 фінансових років та приблизно 2,3 трильйона доларів США державних надходжень. 
 
 
03 листопада 2017 
ІПВГ в Україні