БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУ Туркменістані виявлено нові перспективні нафтогазові структури

У Туркменістані виявлено нові перспективні нафтогазові структури

06 листопада 2017
У Туркменістані під глибоке буріння підготовлено близько трьохсот перспективних на нафту і газ структур, сказав на міжнародній конференції “Нафта і газ Туркменістану – 2017” голова державної корпорації “Туркменгеологія” Шахим Абдрахманов. У Туркменістані до цього було відкрито близько двохсот родовищ нафти і газу. Основні перспективи пов’язані з неогеновими, крейдовими і юрськими відкладеннями.
 
У найближчому майбутньому планується вивчити перспективи нафтогазоносності доюрских відкладень центральних і північних районів Туркменістану, які продуктивні в межах територій Казахстану і Узбекистану. Все активніше проводиться комплекс геологорозвідувальних перспективних відкладень пліоценового і міоценового комплексів, ще не вивчених площ південно-західного Туркменістану.
 
На великих глибинах, нерідко доводиться бурити пошуково-розвідувальні свердловини в складно гірничо-геологічних умовах.
 
Рішення проблем з розкриття і освоєння продуктивних горизонтів не можливо без впровадження сучасних досягнень науки і техніки, тим більше що нові родовища часто приурочені до складно побудованих покладів.
 
На даний момент були успішно проведені сейсморозвідувальні роботи методом 3D в межах територій південно-східного і південно-західного Туркменістану. Проведені роботи дозволили підготувати нові, глибоко залягаючі, перспективні структури, з великими прогнозними ресурсами і запасами нафти і газу, а також розробити систему методик пошуково-розвідувальних робіт, спрямованих на виявлення раніше не виявлених перспектив на нафту і газ.
 
Подібні роботи успішно тривають і в центральних районах країни. Розпочато сейсморозвідувальні роботи 3D в Центральних Каракумах, які дозволять оцінити подальші перспективи нафтогазоносності юрських і крейдяних відкладень.
 
У державній корпорації “Туркменгеологія” впроваджуються нові розробки в області сейсморозвідувальних робіт, техніки і технології буріння глибоких свердловин. На підставі контракту, укладеного з компанією “Південь-Нафтогаз” (Сінгапур) триває виконання польових сейсморозвідувальних робіт методами 2D і 3D на заході Туркменістану, в межах площ “Готурдепе”, “Барсагельмез” і “Дарджа”.
 
“Роботи виконуються як на суші, так і на мілководній частині Каспійського моря. Днями компанія” Південь-Нафтогаз “планує представити попередній звіт про підсумки роботи на площі” Північний Готурдепе “”, – йдеться в доповіді.
 
 
 
06 листопада 2017
Trend.az