БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУ рамках реформи держуправління у Міненерговугілля створено 3 директорати

У рамках реформи держуправління у Міненерговугілля створено 3 директорати

13 лютого 2018
 
У рамках реформи державного управління у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України створено три директорати: Директорат стратегічного планування та європейської інтеграції (генеральний директор – Віталій Кушніров), Директорат викопних видів палива (генеральний директор – Максим Федотов) та Директорат енергетичних ринків (генеральний директор – Ольга Буславець).
 
У складі Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції створено чотири експертні групи: експертна група з стратегічного планування, моніторингу та підготовки звітності, експертна група з питань інвестиційної політики, експертна група бюджетного планування та експертна група з питань зовнішньої енергетичної політики, європейської та євроатлантичної інтеграції.
 
Департамент викопних видів палива також сформовано із чотирьох експертних груп: експертна група нафти і газу, експертна група вугілля та торфу, експертна група нормативно-правового супроводу, інформаційно-аналітична експертна група.
 
Директорат енергетичних ринків складається із трьох експертних груп: експертної групи розвитку конкурентних енергетичних ринків, експертної групи паливно-енергетичного балансу, експертної групи сталого розвитку та безпеки паливно-енергетичного комплексу.
 
«Хоча директорати розпочнуть свою роботу тільки після заповнення 50 відсотків вакансій, але не пізніше ніж через 6 місяців з дня призначення керівника директорату, вони вже перетворюються на аналітичні центри і здійснюють підготовчі заходи щодо формування державних політик галузі. Такий підхід дозволить і Міністерству, і директоратам швидко та ефективно розпочати необхідні для забезпечення енергонезалежності та енергобезпеки зміни після повноцінного старту роботи», - зазначала в.о. Державного секретаря Міненерговугілля Юлія Підкоморна.
 
Станом на сьогодні у директоратах заповнено 13 із 63 вакансій.
 
Найближчим часом буде оголошено черговий конкурс на добір фахівців з питань реформ (співробітників директоратів).
 
 
13 лютого 2018
geonews.com.ua