БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниМінекології опублікувало інформацію про власників спецдозволів на розробку надр

Мінекології опублікувало інформацію про власників спецдозволів на розробку надр

03 березня 2015
Міністерство екології та природних ресурсів відкрило для загального доступу інформацію про власників всіх спецдозволів на розробку родовищ природних копалин, а також підстави і спеціальні умови для видачі таких дозволів. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко, інформує прес-служба Мінекології. Відповідна інформація нанесена на карту родовищ і доступна по посиланню.
 
За словами І. Шевченко, ця інформація є ключовою і по ній відразу видно, чи відповідає необхідним критеріям компанія, яка отримала спеціальний дозвіл. «Раніше пошук таких даних був предметом журналістських розслідувань, і офіційне отримання цих даних було складним і довгим процесом. Відтепер вся інформація є на сайті і кожен громадянин може подивитися спеціальні умови, на яких використовується будь-яке родовище корисних копалин і підстави надання відповідного дозволу», - зазначив міністр.
 
Крім того, як уточнив І. Шевченко, одним з ключових пріоритетів роботи міністерства є забезпечення максимальної відкритості та прозорості у своїй діяльності, оскільки це є запорукою недопущення корупції та зловживань. «Громадяни мають право знати, не тільки хто і на яких умовах використовує родовища корисних копалин, але і як використовуються їхні гроші як платників податків для надання адміністративних послуг, як витрачається державний бюджет та багато інших речей», - додав міністр.
 
Більш того, як пояснив чиновник, публікація інформації про власників спецдозволів - це лише перший крок на шляху встановлення прозорих правил роботи у відомстві. Уже в найближчому майбутньому міністерство планує розмістити онлайн свій бюджет і щодня оновлювати інформацію про стан його виконання, а також іншу важливу інформацію щодо діяльності держоргану.
 
 
3 березня 2015
"Термінал"