БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Нафтогаз» та «Укргазвидобування» підписали меморандум про взаєморозуміння зі світовим лідером із надання сервісних послуг нафтогазовій галузі Шлюмберже

«Нафтогаз» та «Укргазвидобування» підписали меморандум про взаєморозуміння зі світовим лідером із надання сервісних послуг нафтогазовій галузі Шлюмберже

30 жовтня 2018
 
НАК «Нафтогаз України» (Нафтогаз) та АТ «Укргазвидобування» (УГВ) підписали з ТОВ «Шлюмберже сервісез Україна» Меморандум про взаєморозуміння щодо поглиблення стратегічного технологічного співробітництва у сферах буріння, гідророзриву пласту, гідравлічної інтенсифікації видобутку, розробки програмного забезпечення та 3D моделювання, а також поставок високотехнологічного обладнання та програмного забезпечення. Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогаз».
 
Меморандум наголошує на важливості розширення співпраці в галузі видобування нафти та газу і відкриває можливості для запровадження інноваційних технологій, які прискорять видобуток газу в Україні. Співробітництво зі Шлюмберже нададуть УГВ та Нафтогазу доступ до високотехнологічних рішень, необхідних для виконання цілей стратегії «20/20».
 
Документ підписали голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв, голова правління Укргазвидобування Олег Прохоренко та Генеральний менеджер Шлюмберже у Європі та Великій Британії Гвенола Бойо.
 
На церемонії підписання сторони також повідомили про укладену в жовтні угоду на послуги колтюбінгу, до яких входить високотехнологічні сервісні послуги з використанням колтюбінгових установок, та інженерний супровід. Виконання цього контракту вартістю 92 млн дол. США заплановане на наступні три роки. Одна колтюбінгова установка вже доставлена в Україну і готова до використання на свердловинах Укргазвидобування. За допомогою високоефективних послуг з колтюбінгу та інших технологій від Шлюмберже Укргазвидобування розраховує підвищити власний технологічний рівень та збільшити видобуток вуглеводнів.
 
Цей Меморандум є наступним етапом співробітництва між УГВ та Шлюмберже після укладання між ними у березні 2018 року Мультисервісного рамкового договору на наступні 3 роки. Згідно нього вже законтрактовано 14 сервісних ліній, серед яких буріння, геологічні та геофізичні роботи, управління пластами. До того ж, за вищевказаним договором УГВ вже закупило високотехнологічні послуги з бурових розчинів, цементажу, обслуговування бурових доліт, інженерної підтримки, похило-скерованого буріння, кабельного каротажу та інтерпретації 3Д сейсміки на суму понад 10 млн доларів.
 
 
30 жовтня 2018
oilreview.kiev.ua