БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниАсоціація «Надрокористувачі України» увійшла до складу Української частини українсько-грузинської ділової ради при ТПП України

Асоціація «Надрокористувачі України» увійшла до складу Української частини українсько-грузинської ділової ради при ТПП України

10 березня 2015
Асоціація «Надрокористувачі України» увійшла до складу Української частини українсько-грузинської ділової ради при ТПП України. Установчі збори відбулись 26 лютого п.р.. Всього до складу увійшло 32 профільні промислові організації. Інформація про склад ради буде надіслана до Торгово-промислової палати Грузії.
 
Нагадаємо, 11 жовтня 2005 р. ТПП України та ТПП Грузії підписали Угоду про створення Ділової ради з метою активізації міжнародного співробітництва. На восьмому засіданні Спільної міжурядової українсько-грузинської комісії з питань економічного співробітництва (25 червня 2013р., м. Тбілісі) були розглянуті пріоритетні напрямки діяльності у співробітництві з Грузією такі, як спільні проекти в інфраструктурній та  енергетичній галузях, агропромисловому секторі; металургія, хімічна промисловість, ІТ зв’язок, логістика, міжнародні транспортні перевезення, туризм, ін.
 
Також було зазначено, що основними позиціями імпорту з Грузії можуть бути: хімічна продукція, феросплави, лікувальні препарати, вино, мінеральна вода, спиртні напої, цитрусові, горіхи та інша сільськогосподарська і промислова продукція. Об’єми експорту з України можуть бути збільшені за рахунок поставок продукції агропромислового та металургійного комплексів, харчової промисловості, галузей машинобудування. 
 
Довідково:
 
При ТПП України вже створено 29 ділових рад з її партнерськими організаціями за кордоном. Ділові ради виступають у ролі консультативно-дорадчих органів, які забезпечують зустрічі підприємців України й відповідних країн з метою виявлення проблем, що перешкоджають розвитку міжнародного економічного співробітництва, сприяють налагодженню ділових зв’язків. Ради готують пропозиції  щодо удосконалення зовнішньоекономічних зв’язків для розгляду органами державної влади, розповсюджують інформацію про стан і перспективи економічного розвитку країн, пропозиції підприємств про співробітництво, організують зустрічі представників ділових кіл, різного роду конференції і семінари. До складу ділових рад входять представники ділових кіл відповідних країн, які співпрацюють в ній на громадських засадах. Спільні засідання зазвичай проводяться 1-2 рази на рік почергово в кожній країні.
 
Асоціація «Надрокористувачі України» створена у 2008 році з метою формування ефективної, інноваційно-орієнтованої системи геологічного вивчення надр і відтворення мінерально-сировинної бази, необхідної для задоволення потреб національної економіки, забезпечення енергетичної та сировинної безпеки. Діяльність асоціації направлена на покращення іміджу сектору надрокористування в Україні з метою залучення інвестицій та налагодженню міжнародної співпраці у галузі геологічного вивчення надр, видобутку корисних копалин.