БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниВ Лондоні керівник Держгеонадр Олег Кирилюк представив 7 нафтогазових ділянок для міжнародних компаній

В Лондоні керівник Держгеонадр Олег Кирилюк представив 7 нафтогазових ділянок для міжнародних компаній

29 січня 2019
«Сьогодні, 29 січня, Держгеонадра оголошують ІІ раунд електронних нафтогазових аукціонів, які можна буде придбати через систему ProZorro. Це 7 ділянок, які розташовані в п’яти областях. Територія з покладами складає більше 2 тисяч кв км, а прогнозовані ресурси більше 2 млрд куб м газу. Початкова ціна 7 спеціальних дозволів майже $2 млн», – заявив Олег Кирилюк.
 
Держгеонадра оголосила дані про такі ділянки:
 
Добренська, Північно-Єфремівська – Харківська область,
Кадобнянська – Івано-Франківська область,
Дрогобицька – Львівська область,
Калюжна-1 – Сумська область,
Ополонівська -1 та Ополонівська-2 – Чернігівська область.
 
Також Кирилюк додав, що загалом на 2019 р. Держгеонадра планує виставити 30 нафтогазових ділянок з початковою ціною лотів $50 млн та прогонозованими ресурсами, які складають 130 млрд куб м газу і площею в 5 000 кв км. Завдяки рішенням Уряду 6 грудня в Україні стартували перші електронні нафтогазові аукціони. На яких було виставлено 10 ділянок надр з ресурсною базою вуглеводнів в 90 млрд куб м. Нагадаємо, восени 2018 р. було погоджено на законодавчому рівні, що з 1 січня 2019 р. в Україні всі ділянки надр будуть надаватись виключно на конкурсній основі через систему відкритих електронних торгів «Прозоро.Продажі».
 
На заході були пристутні як українські, так й міжнародні видобувні компанії такі як: Shell, ExxonMobil, INA, Arawak,Erenco, MOL, Sand Hill, Trident Acquisitions. А також сервісні компанії Baker Hughes, Halliburton, Schlumberger, Viking International та SOCAR AQS.
 
29 січня 2019
Держгеонадра