БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниМіністерство екології та природних ресурсів: 100 днів реформ

Міністерство екології та природних ресурсів: 100 днів реформ

12 березня 2015

 

Сьогодні, 12.03.2015, спливає 100-денний строк керівництва нового складу Кабінету Міністрів України. За цей невеликий термін керівництву Міністерства екології та природних ресурсів України вдалося провести низку реформ, спрямованих на подолання корупційних схем, спрощення ведення бізнесу та залучення  інвестицій. Найвагоміші досягнення Міністерства вже сьогодні працюють на суспільство.

Що зроблено:
- Державі повернено 19 газових родовищ та 3 значні частки в договорах про спільне видобування газу на Сахалінському родовищі, які були незаконно передані приватній компанії, що пов'язана з "сім'єю" Януковича.
- Скасовано контроль вод ізольованого баласту у морських портах - корупційна схема, яка значно погіршувала конкуретоздатність українських портів.
- Значно спрощено процедуру перевезення товарів, які не містять озоноруйнівних речовин.
- Відкрито інформацію про усі спецдозволи на користування надрами, власників дозволів та підстави для їх видачі.
- Розмитнені та передані МВС 256 нових гібридних авто «Toyota Prius" для нової патрульної поліції України, які були придбані за “кіотські” кошти в рамках “зелених” інвестицій, але 8 місяців стояли і не розмитнювалися минулим керівництвом Мінприроди.
- Укладено грантову угоду з ЄБРР про безповоротне надання Україні 350 млн. євро на добудову нової захисної споруди на Чорнобильській АЕС.
- Досягнуто домовленості з урядом Німеччини про надання Україні гранту у розмірі 14 млн. евро на розвиток національних парків у Карпатському регіоні.
 
Що заплановано:
- Продовжити повертати державі незаконно відчужені родовища корисних копалин.
- Навести лад у видобутку бурштину в Рівненській та Житомирській областях.
- Припинити незаконні вирубки лісів.
-  Доопрацювати та забезпечити прийняття нового Кодексу про надра та нового більш ефективного механізму аукціонного продажу дозволів на розробку корисних копалин.
- Розробити та запровадити нові прозорі механізми збору та утилізації відходів упаковки, відпрацьованих технічних олив, елементів живлення, шин та інших відходів та знищення корупційних схем, які виникли на тлі постанов Кабміну № 915 та № 1221.
- Перевести максимальну кількість адміністративних послуг в режим онлайн: створення реальної системи "єдиного вікна" та перехід на електронні процедури у відносинах з бізнесом, автоматизація контролю.
-  Максимальна прозорість діяльності Мінприроди - публічність витрат бюджетних коштів, відкритий реєстр чиновників з розмірами зарплат та надбавок, онлайн реєстр виданих дозволів та ліцензії.
-  Перетворення Чорнобильської зони на біосферний заповідник та повернення безпечних територій до нормального життя та економічної активності. Докорінне реформування системи екологічного контролю.
 
 
12 березня 2015
Міністерство екології та природних ресурсів України