БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниНа нафтогазові аукціони виставили п’ять ділянок на Прикарпатті з початковою вартістю майже 50 млн грн

На нафтогазові аукціони виставили п’ять ділянок на Прикарпатті з початковою вартістю майже 50 млн грн

10 квітня 2019
Найбільший лот – спеціальний дозвіл на користування надрами на Гошівській площі. Вона розташована на території Болехівської міської ради та Долинського району за 12 км від Долини. Площа ділянки – 49,01 кв. км. Початкова ціна лоту – 19,25 млн грн. Потенційні запаси вуглеводнів на Гошівській площі оцінюють у 50-100 тис. тонн на км кв.
 
Такі ж прогнозовані видобувні ресурси вуглеводнів на Ясенській площі, яка розташована в Рожнятівському районі за 30 км від Рожнятова. Площа ділянки – 35,36 кв. км. Початкова ціна лоту – 18,83 млн грн. Ясенська площа досі не розроблялась, і видобуток корисних копалин на ній не проводився.
 
Спеціальний дозвіл на користування надрами на Східно-Космацькій площі виставлений на аукціон з початковою ціною – 8,98 млн грн. Ділянка площею 6,91 кв. км розташована у Богородчанському районі Івано-Франківської області. Найближчими до ділянки селами є Космач, Міжгір’я і Росільна. За попередніми даними, прогнозні ресурсні запаси вуглеводнів на Східно-Космацькій площі оцінюються у 5305 тис. тонн умовного палива.
 
Ще на один аукціон виставили спеціальний дозвіл на користування надрами на території Болехівсько-Смолянської площі, яка розташована за 2 км від міста Болехів. Початкова ціна лоту – 2,45 млн грн. Площа ділянки – 10,39 кв. км. Площа знаходиться в перспективній зоні з щільністю нерозвіданих ресурсів від 30 до 50 тис. тонн на квадратний кілометр.
 
Остання ділянка – Південно-Сливкинська площа на території Рожнятівського та Богородчанського районів. Початкова ціна лоту – 8,79 млн грн. Площа ділянки – 11,69 кв. км. Найближчими населеними пунктами є села Пороги, Богрівка, Ясень.
 
Всі аукціони відбудуться 18 червня цього року. Компанії, які виграють аукціони, отримають дозволи на геологічне вивчення нафтогазоносних надр на цих ділянках, у тому числі на дослідно-промислову розробку родовищ з подальшим видобуванням нафти і газу протягом 20 років.
 
Детальніше про площі за посиланням: http://www.geo.gov.ua/na-naftogazovi-aukcioni-vistavili-pyat-dilyanok-na-prikarpatti-z-pochatkovoyu-vartistyu-majzhe-50-mln-grn/
 
10 квітня 2019
Держгеонадра