БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниГрупа Нафтогаз відкоригувала умови участі в проекті підвищення видобутку газу

Група Нафтогаз відкоригувала умови участі в проекті підвищення видобутку газу

10 апреля 2019
"Укргазвидобування" внесла зміни у запропоновані умови співпраці за результатами зустрічей із потенційними партнерами та консультацій із зовнішніми галузевими експертами.
 
Проект складається з двох етапів – попередньої кваліфікації та тендера між кваліфікованими учасниками. У рамках нового підходу змінилися критерії попередньої кваліфікації учасників, кількість кластерів родовищ і терміни реалізації проекту. З новими умовами проекту та критеріями відповідності контрагентів можна ознайомитися в кінці повідомлення. Умови та участі та терміни розміщені на сайті УГВ.
 
«Мета проекту PEC – залучити досвідченого оператора, який має новітні технології та готовий здійснити інвестиції, до збільшення видобутку та зменшення операційних витрат на наших родовищах. Вони все ще мають значний потенціал, але, порівняно з іншими активами в нашому портфелі, є менш пріоритетними з точки зору розподілення ресурсів УГВ. Це дасть змогу УГВ спрямувати власні людські ресурси та капітал на інші важливі проекти», — зазначив Андрій Фаворов, директор дивізіону Інтегрований газ. Нагадаємо, УГВ запросило нафтогазові компанії до співпраці та надання зворотного зв’язку щодо участі в проекті зі збільшення видобутку газу.
 
Товариство запропонувало співробітництво нафтогазовим компаніям, які володіють сучасними технологіями з інтенсифікації видобутку, шляхом укладання РЕС – контрактів щодо інтенсифікації видобутку з групи родовищ. Наявні родовища УГВ оцінили за основними показниками (сучасний обсяг видобутку, підтверджені запаси, глибини, IRR-буріння, співвідношення видобутку/запасів, запаси рідких вуглеводнів тощо) та за допомогою статистичних методів розподілили на більш-менш однорідні кластери, серед яких було обрано ті, які можуть бути цікавими для співпраці як для Укргазвидобування, так і для ринку.
 
10 квітня 2019
EXPRO