БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниКабмін виставив на конкурс УРП нафтогазову ділянку на шельфі Чорного моря

Кабмін виставив на конкурс УРП нафтогазову ділянку на шельфі Чорного моря

12 квітня 2019
Граничний термін подачі заявок на участь в конкурсі становить два місяці з дати опублікування оголошення про проведення конкурсу, тобто 12 червня 2019 року.
 
Термін дії СРП - 50 років з правом продовження, для інвестора це - відкритий конкурс, велика площа - майже 10 тисяч квадратних кілометрів. Переможець конкурсу повинен забезпечити геологічне вивчення надр на ділянці, включаючи буріння не менше п'яти свердловин протягом першого етапу (п'яти років) геологорозвідувальних робіт.
 
Мінімальний обсяг інвестицій, який повинен бути здійснений в даний період буде визначено за результатами конкурсу, але має становити не менше 1,5 млрд грн.
 
Максимальна частина компенсаційної продукції, за рахунок якої інвестору можуть бути компенсовані його витрати - 70% від загального обсягу виробленої продукції. Частка держави в прибутковій продукції повинна складати не менше 11% її загального обсягу.
 
З метою сприяння добросовісної конкуренції до участі в конкурсі не допускаються особи, які мають спецдозволи на користування надрами, але не виконують належним чином програми робіт на ділянках надр.
 
З умовами пропонованих інвесторам Угод про розподіл продукції (УРП) можна ознайомитися за посиланням:
 
1. https://www.kmu.gov.ua/ua/npas/pro-provedennya-konkursu-na-ukladennya-ugodi-pro-rozpodil-vuglevodniv-yaki-vidobuvatimutsya-u-mezhah-dilyanki-delfin?fbclid=IwAR2leq0MisgzUXOC9gkG8wGhqUDGp1aINLMrsLQwxi7saoG-qp5QihqKxZU
 
2. http://mpe.kmu.gov.ua/minugol/control/uk/publish/article?art_id=245358209&cat_id=193804&fbclid=IwAR2QecyoUDFy9IjhDbianGU8mKSjf8w-2zsImiBtFvAn3rBpdhpAqx8-8Pw
 
Нагадаємо, що Держгеонадра заявило про проведення в 2019 році відкритих конкурсів з укладення угод про розподіл продукції (УРП) на 12 ділянках. 28 лютого уряд оголосило про початок конкурсів для 9 ділянок. Уточнимо, що в той час як на онлайн-аукціонах єдиним критерієм вибору переможця є -ціна, на конкурсах УРП заявки українських або іноземних інвесторів будуть оцінені по 8 критеріям.
 
Як повідомлялося, ініціатива про розробку ділянки "Дельфін" належить компанії Frontera Resources, що займається розвідкою і видобутком газу і нафти. Загальна площа ділянки становить 9,772 тис. Кв. км.
 
Frontera Resources Corporation, заснована в 1996 році, займається розвідкою і видобутком газу і нафти. Стратегія компанії полягає в пошуку перспектив з видобутку вуглеводнів на ринках країн Східної Європи, які відносяться до Чорноморського басейну. Підтверджені запаси природного газу компанії в Грузії складають близько 300 млрд куб. м.
 
КМУ, Міненерговугілля, Інтерфакс-Україна, Бізнес-Цензор, Держгеонадра
 
12 квітня 2019