БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниПроект USAID «Енергетична безпека» надає експертну допомогу щодо організації укладення та виконання УРП

Проект USAID «Енергетична безпека» надає експертну допомогу щодо організації укладення та виконання УРП

23 травня 2019
 
Одним із завдань проекту «Енергетична безпека» є підготовка рекомендацій стосовно основних напрямків енергетичної політики країни. Зокрема, щодо укладення та виконання угод про розподіл продукції.
 
Під час зустрічі обговорено питання щодо роботи Міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції (УРП) та представлено презентацію бачення правових та комерційних питань, а також процесу оцінки та відбору переможців конкурсів на укладення УРП.
 
Учасники обговорили найкращі практики та рекомендовані рішення щодо кожного з компонентів.
 
Фахівці проекту оцінили порядок укладання УРП, існуюче законодавство, критерії учасників конкурсу, оцінювання пропозицій, порядок перемовин щодо УРП після вибору переможця тощо. Серед критеріїв наголошено на ефективні заходи з охорони довкілля, рівень фінансового забезпечення, попередній досвід буріння глибоких свердловин та видобутку вуглеводнів.
 
Також підготовлено рекомендації, що може зробити Міжвідомча комісія, Міненерговугілля та Кабінет Міністрів України для зменшення ризиків та поліпшення відповідності найкращим практикам на кожному етапі проведення конкурсу.
 
Для проведення наступних конкурсів запропоновано передбачити можливість повторного подання пропозицій учасниками конкурсів, обмеження заявок на одного учасника та інші. Пропозиції спрямовані на забезпечення ефективного, прозорого і справедливого процесу оцінювання заявок, які мають бути отримані у відповідності до світового досвіду, зменшення впливу негативної публічності внаслідок неякісно організованого конкурсу та збереження довіри.
 
На думку експертів, внесені зміни сприятимуть посиленню прозорості та запровадженню найкращих практик укладання угод про розподіл продукції та, в в кінцевому підсумку, залученню значних інвестицій та збільшенню видобутку вуглеводнів в Україні.
 
Міненерговугілля