БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниІгор Насалик закликав членів Міжвідомчої комісії з організації укладання та виконання УРП до відповідальності та об'єктивності

Ігор Насалик закликав членів Міжвідомчої комісії з організації укладання та виконання УРП до відповідальності та об'єктивності

24 червня 2019
Водночас готовий звернутися до Прем’єр-міністра України про оголошення повторного конкурсу по будь-якій з них, якщо комісія не дійде по ній згоди. Про це він наголосив під час засідання Міжвідомчої комісії 24 червня.
 
«Якщо буде суттєва розбіжність у поглядах по якійсь із заявок, я її не поставлю на голосування та не подам в Кабінет Міністрів України», - підкреслив Ігор Насалик.
Він нагадав членам робочої комісії, що кожен з них під час оцінювання несе персональну відповідальність по напрямках, за які вони відповідають: «Якщо виставляються оцінки по фінансових показниках, за це відповідає група, яка представлена Міністерством фінансів; якщо виставляється оцінка по геології – у нас є представники НАК «Надра України»; якщо питання стосуються загальноекономічних результатів – це зона відповідальності Мінекономіки. Зона відповідальності народних депутатів, які представлені в комісії, – проаналізувати і дати оцінку прийнятим рішенням».
 
На думку Міністра, зараз навколо цих конкурсів розгорілася справжня боротьба з метою дискредитації певних учасників конкурсів. «Я не хочу, щоб мені нав’язували думку. Я хочу, щоб кожен із вас дав свою оцінку, але дав цю оцінку об’єктивно», - звернувся він до членів комісії.
З метою  посилення прозорості проведення конкурсу Міжвідомча комісія затвердила перелік фахових експертів, які будуть залучатись до розгляду конкурсних заяв, серед яких представники ЗМІ.
 
Зокрема, це Максим Костюченко – представник Мін’юсту, Микола Вінниченко  - 2016-2017 року - головний геолог ТОВ «Схід-Енергоресурс», Геннадій Кобаль, експерт нафтогазової галузі, директор ExPro Consulting;   Олександр Сіренко - експерт з питань нафти і газу та нафтопродуктів, головний редактор журналу «НефтеРынок», аналітик UPECO.
 
Міненерговугілля