БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниДержгеонадра поповнила держбюджет на понад півмільярда грн, - О.Кирилюк

Держгеонадра поповнила держбюджет на понад півмільярда грн, - О.Кирилюк

8 липня 2019
План на 2019 рік становить 200 млн грн. Вже за шість місяців поточного року ми виконали більше, ніж на 270% річного плану надходжень від запланованого держбюджетом показника»,- зазначив Олег Кирилюк.
 
За даними Держгеонадр, за півроку від продажу на електронних аукціонах спеціальних дозволів на користування надрами станом на сьогодні надійшло - 275,1 млн грн.
 
Найбільші платежі надійшли від АТ «Укргазвидобування» - 115,9 млн грн. та ТОВ «Нафтогазовапромислова геологія» - 25,1 млн грн.
 
«Сподіваюсь, до кінця 2019 року ми матимемо ще більшу цифру, адже впевнені, що запровадження прозорих електронних аукціонів стимулюватимуть інвесторів більше вкладати в надра нашої країни», – підсумував Кирилюк.
 
В Службі розповіли, що за результатами чотирьох проведених електронних аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами за 6 міс 2019 було продано права на видобуток на 20 ділянках майже на 380 мільйонів гривень. Також очільник Служби додав, що в порівнянні за минулі 6 років на аукціонах було продано 70 ділянок на суму близько 70 млн грн.
 
Нагадаємо, Держгеонадра на початку 2019 року заявляла, що в планах на рік підготувати 70 ділянок (30 – нафта і газ та 40 - інші види корисних копалин). За попередніми прогнозами Служби, приблизна сума з продажу складатиме - 50 млн дол., які будуть спрямовані до держбюджету України.
 
Держгеонадра