БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниНовая стратегия Укргаздобычи-повышение прибыльности. Старая стратегия 20/20- невыполнима. - А.Фаворов

Новая стратегия Укргаздобычи-повышение прибыльности. Старая стратегия 20/20- невыполнима. - А.Фаворов

22 липня 2019
За його словами, стратегія передбачала, що до 2020 року Укргазвидобування видобуватиме 20 млрд кубометрів газу в рік, а споживання в країні скоротиться з 32 до 27 млрд кубів.
 
"Наші родовища - це вичавлений лимон. Ми бурили нові родовища, але у нас природне падіння видобутку на 1,5 млрд кубів газу в рік, оскільки 75% наших родовищ виснажені на 87%", - сказав глава газового дивізіону Нафтогазу.
 
Він стверджує, що зараз УГД добувала б близько 11-11,5 млрд кубометрів газу в рік, якби не бурила нові родовища і не інвестувала в модернізацію інфраструктури компанії. На це, за його словами, були витрачені 40 млрд грн.
 
"Нам не цікаві кубометри. Нам треба зменшити ризики при бурінні нових родовищ і збільшити ймовірність успішного буріння. Так ми не збільшимо видобуток, але збільшимо прибутковість компанії", - сказав Фаворов, додавши, що нова стратегія затверджена наглядовою радою Нафтогазу.
 
Нова стратегія Укргазвидобування передбачає:
 
- підтримку базової видобутку газу,
- розвиток існуючої інфраструктури і роботі з найбільш ефективними свердловинами;
- обмеження буріння вибором тільки кращих свердловин-кандидатів, де компанія буде впевнена в поверненні інвестицій;
- впровадження діджіталізаціі на родовищах і оновлення ІТ-інфраструктури системи видобутку для оптимізації витрат;
- збільшення видобутку рідких вуглеводнів; залучення світових галузевих компаній до співпраці на виснажених нетрадиційних або великих родовищах: контракти щодо збільшення видобутку (PEC), угоди про розподіл продукції (PSA).
 
За даними Нафтогазу, за 2018 року в Україні було видобуто 21 млрд кубів газу, що на 500 млн більше (або + 2%), ніж в попередньому році. З них Укргазвидобування здобула 15,5 млрд кубів або 73,8% від загального обсягу видобутку в Україні.
 
ЛігаБізнесІнформ