БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Укрнафтобуріння» оскаржує результати конкурсу УРП по Зінківській ділянці

«Укрнафтобуріння» оскаржує результати конкурсу УРП по Зінківській ділянці

29 липня 2019
Про це йдеться в Ухвалі суду 19 липня 2019р № 640/12412/19 розміщеній у реєстрі судових рішень.
 
«Укрнафтобуріння» просить визнати протиправним та скасувати розпорядження Кабміну від 5 липня 2019р. № 507-р «Про визначення переможців конкурсів на укладення угод про розподіл вуглеводнів», а саме щодо визначення «компанії «Ойл Енд Гез Оверсіз Трейдинг БіВі» (Oil&Gas overseas trading B.V.) та ТОВ «Нафтогазексплуатація» переможцями конкурсу на укладення угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Зінківська».
 
Зазначимо, що бенефіціарами «Укрнафтобуріння» є бізнесмен Ігор Коломойський та Віталій Хомутинник. Компанія «Ойл Енд Гез Оверсіз Трейдинг БіВі» (Oil&Gas overseas trading B.V.) та «Нафтогазексплуатація» афілійовані зі структурами ДТЕК (основний бенефеціар підприємець Рінат Ахметов).
 
«Укрнафтобуріння» просить Суд зобов`язати Міненерго, як робочий орган Міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції, організувати проведення засідання Міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції з метою повторного розгляду зареєстрованих заяв і додані до них матеріалів учасників Конкурсу на укладення УРП, які видобуватимуться у межах ділянки Зінківська.
 
Окрім того, зобов`язати Міжвідомчу комісію з організації укладення та виконання УРП повторно розглянути зареєстровані заяви і додані до них матеріали учасників Конкурсу на укладення УРП про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Зінківська.
 
За результатами повторного розгляду підготувати для Кабінету Міністрів України нові висновки та пропозиції щодо визначення переможця конкурсу; «Укрнафтобуріння» також просить Суд зобов`язати Кабмін повторно розглянути пропозиції Міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання УРП щодо визначення переможця Конкурсу на укладення УРП у межах ділянки Зінківська.
 
Ухвалою від 16 липня 2019р Суд залишив позовну заяву «Укрнафтобуріння» без руху і встановив строки для усунення недоліків.
 
Позивач недоліки позовної заяви усунув, тому суд визнав заяву і додані до неї матеріали достатніми для відкриття провадження у справі.
 
Підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі.
 
Нагадаємо, що ДТЕК Нафтогаз (в особі «Ойл Енд Гез Оверсіз Трейдинг БіВі» та ТОВ «Нафтогазексплуатація») визнано переможцем на укладення угоди про розподіл продукції (УРП) по Зіньківській площі.
 
ДТЕК Нафтогаз інвестує 1,2 млрд грн в розвідку і розробку цієї ділянки після підписання угоди.
 
В першу чергу ДТЕК Нафтогаз планує виконати переобробку і переінтерпретацію даних раніше проведених геофізичних робіт. Крім того компанія планує  провести широкоазимутальні сейсмічні дослідження за технологією 3D, а також пробурити 3 пошукові свердловини. Плановий строк початку видобутку - другий рік з після початку робіт.
 
Конкурси на укладення УРП проводилися по 9 ділянках нафтогазоносних надр загальною площею 11 400 кв км і викликали великий інтерес серед учасників ринку: всього було подано 23 заявки від 14 видобувних компаній.
 
ExPro