БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниКабмін визнав, що не відбувся спірний конкурс на розробку ділянки Дельфін

Кабмін визнав, що не відбувся спірний конкурс на розробку ділянки Дельфін

12 вересня
«Ми визнали постанову Кабміну № 271 по СРП на ділянку Дельфін таким, яке не було реалізовано, тобто ми скасували постанову», - сказав він.
 
Нагадаємо, 26 липня 2019 році шість членів міжвідомчої комісії КМУ проголосували «За» рекомендації Кабінету міністрів України компанію Trident Black Sea (90% належить Trident Acquisitions Corp США і ще 10% San Leon Energy PLC Ірландія) в якості переможця конкурсу з укладення УРП на ділянці «Дельфін» шельфу Чорного моря. При цьому двоє утрималися - депутат Кацер-Бучковська та представник Мінекономрозвитку (за дорученням).
 
Перед оголошенням результату міністр енергетики Ігор Насалик повідомив, що головний претендент на перемогу компанія Caspian Drilling Сompany (Азербайджан) відкликала свою заявку. Він зазначив, що відкликання заявки пов'язаний з тиском на Азербайджан з боку Російської Федерації.
 
На наступний день 27 липня прем'єр-міністр Володимир Гройсман на своїй сторінці в Facebook заявив, що хоче скасувати конкурс СРП на ділянку «Дельфін». «Запропоную Уряду розглянути можливість оголошення нового конкурсу для залучення компанії з видобутку газу на українському шельфі Чорного моря», - написав він.
 
Новий час