БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниПотрібно оприлюднити умови УРП з переможцями — президент Dixi Group

Потрібно оприлюднити умови УРП з переможцями — президент Dixi Group

3 листопада 2019
Потрібно розкрити умови про користування надрами, права та зобов'язання сторін
 
“Як тільки угоди про розподіл продукції будуть підписані між урядом та компаніями-переможцями конкурсів, істотні умови угод мають стати доступними публічно”, — підкреслила Павленко.
 
Експертка нагадала, що відповідна вимога зафіксована в законі “Про забезпечення прозорості у видобувних галузях”.
 
Зокрема, після підписання угод про розподіл продукції потрібно оприлюднити:
 
назва угоди, її номер, дата укладення, найменування сторін;
дата набрання чинності та строк дії угоди;
предмет угоди;
права та обов’язки сторін щодо користування надрами, інші права на природні ресурси;
гарантії щодо стабільності норм законодавства (за наявності);
умови щодо особливостей справляння платежів;
операційні зобов’язання, зокрема програми робіт;
зобов’язання щодо природоохоронних заходів;
вимоги щодо безпеки та охорони праці найманих працівників та залучених виконавців робіт та їх найманих працівників;
соціальні зобов’язання, включаючи положення про участь у розвитку місцевої інфраструктури та положення про використання робіт, товарів і послуг, які виконуються, постачаються або надаються суб’єктами господарювання, які зареєстровані в межах територіальної громади, на території якої здійснюється діяльність у видобувних галузях, вимоги щодо проведення громадських слухань.
 
За вимогами закону, компанії повинні надати цю інформацію до Міненергодовкілля, яке в свою чергу, має місяць з моменту отримання документів на офіційну публікацію.
 
Нагадаємо, уряд оголосив конкурси на заключення УРП на дев'яти ділянках: Балаклійська, Берестянська, Бузівська, Варвинська, Зінківська, Іванівська, Русанівська, Софіївська та Угнівська ділянка. На конкурс подалися 14 компаній, в тому числі - спільні консорціуми українських та іноземних компаній.
 
Міжвідомча комісія при Міненерговугілля визначила переможців: ТОВ “ВЕЛЛ КО” — Угнівська ділянка; Oil&Gas oversеas trading B. V. та ТОВ “Нафтогазексплуатація” — Зінківська ділянка; Ukrainian Energy L. L. C. — Варвинська ділянка; ТОВ “Гео Альянс Партнерство” та Geo Allianсе Рartnership B. V. — Софіївська ділянка; АТ “Укргазвидобування” — Бузівська ділянка; ПрАТ “Видобувна компанія “Укрнафтобуріння” — Русанівська ділянка; АТ “Укргазвидобування” — Берестянська ділянка; АТ“Укргазвидобування” та Vermilion Ukraine Exploration B. V. — Балаклійська ділянка; АТ “Укргазвидобування” та Vermilion Ukraine Exploration B. V. — Іванівська ділянка.
 
У липні Кабінет міністрів України підтримав пропозицію міжвідомчої комісії при Міненерговугілля укласти угоди про розподіл продукції (УРП) з переможцями конкурсу.

Українська Енергетика