БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУГВ спільно з Schlumberger розпочали буріння надглибокої свердловини №888 на Шебелинському родовищі

УГВ спільно з Schlumberger розпочали буріння надглибокої свердловини №888 на Шебелинському родовищі

16 грудняя 2019
 
За повідомленням зазначена Свердловина №888 дасть змогу здійснювати видобуток газу з глибинних горизонтів. Очікується, що її стартовий дебіт складе близько 100 тисяч куб м на добу з подальшим зростанням. За умови успішного завершення буріння в червні наступного року, пошуково-розвідувальна свердловина може підтвердити наявність покладів газу, здатних забезпечити приріст балансових запасів до 1,5 млрд куб м газу, прогнозують в НАК «Нафтогаз України».
 
Також в «Нафтогазі» повідомляють, що в рамках контракту компанія Schlumberger надаватиме долотні сервіси, послуги з бурових розчинів, проводитиме геофізичні дослідження, здійснюватиме спуск обсадних колон, цементаж та гідророзрив пласту. Використання інтегрованого комплексу послуг має на меті мінімізувати аварійні ризики та підвищить продуктивність свердловини.
 
За словами директора дивізіону «Інтегрований газ» Андрія Фаворова, буріння свердловини №888 Шебелинського ГКР – це проект національного значення для українського газовидобутку, який дозволить точно оцінити потенціал резервів на великих глибинах Шебелинського ГКР.
 
Директор дивізіону «Технічне забезпечення» Андрій Хоменко зазначив, що проект реалізовано силами працівників бурового управління «Укрбургаз» АТ «Укргазвидобування», які за підтримки міжнародного партнера – компанії Schlumberger – значно розширили свої можливості і наразі готові здійснювати автономну реалізацію проекту, навіть за умови використання іноземного устаткування. 
 
Нафтогаз України