БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Нафтогаз» оскаржує результати конкурсу УРП на розробку Варвинської площі

«Нафтогаз» оскаржує результати конкурсу УРП на розробку Варвинської площі

17 грудня 2019
 
За повідомленням Time, в «Нафтогазі» вважають, що уряд України незаконно видав нафтогазові родовища американській компанії, яку пов’язують з екс-міністром енергетики Ріком Перрі, що має ділові звязки із Майклом Блейзером, власником Sigma Bleyzer, яка виступила інвестиційним консультантом Aspect Holdings LLC, яка заснувала Ukrainian Energy LLC.
 
Також видання з посиланням на джерела зазначає, що Перрі у травні цього року передав президенту України Володимиру Зеленському список осіб, які могли б стати в Україні консультантами з питань у сфері енергетики. У числі фахівців, яких рекомендував Перрі, був Блейзер.
 
Разом з тим, як заявив Блейзер Time, Ukrainian Energy отримала право на розробку Варвинської площі чесно. За його словами, ніхто не чинив ніякого політичного тиску на українську владу, а рішення було прийнято після консультацій із зовнішніми експертами із США.
 
Нагадаємо, в липні цього року Кабмін визначив переможців конкурсів на укладення УРП щодо 9-ти ділянок, зокрема переможцем конкурсу на заключення УРП із розробки Варвинської площі визначено Ukrainian Energy LLC.
 
Expro
 
Ukrainian Energy LLC (штат Техас, США) - заснована з метою входження в нафтогазовидобувний сектор України (зокрема для участі в конкурсі УРП по Варвинській ділянці). В 2018 році американськими компаніями Aspect Holdings LLC та Sigma Bleyzer Investment Group, LLC створено «Міжнародний фонд української енергетики», International Fund for Ukrainian Energy LP (IFUEL) з метою інвестування в енергетичний сектор України (у першому фонді було затверджено понад $100 млн).