БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниОцифрування геологічної інформації профінансують за рахунок спецфонду держбюджету

Оцифрування геологічної інформації профінансують за рахунок спецфонду держбюджету

30 січня 2020
 
Уряд України ухвалив зміни до постанов (939 та 702), які регулюють взаємовідносини держави і надрокористувачів. Про це повідомляє пресслужба Державної служби геології та надр України.
 
Згідно з повідомленням, урядовці розширили цільове призначення Спеціального фонду Державного бюджету України. Так, кошти від продажу вторинної геологічної інформації можуть бути спрямовані на підготовку та проведення відкритих електронних аукціонів з отримання спецдозволів на розробку надр. Також кошти спецфонду будуть використовуватися для оцифрування геологічної інформації, зазначили в пресслужбі.
 
В Держгеонадрах відзначають, що ухвалені зміни дозволяють спростити доступ до первинної та вторинної геологічної інформації, через безкоштовне ознайомлення в місцях її зберігання та відкритий онлайн ресурс геологічних матеріалів, котрий має скоро поповнитись ще й протоколами Державної комісії по запасах корисних копалин.
 
Це дозволить пришвидшити процес діджиталізації результатів геолого-фізичних досліджень, карт, графічних матеріалів, що у свою чергу є важливим кроком на шляху до виконання стратегічного завдання — створення національного репозитарію геологічних даних, - прокоментував голова Державної служби геології та надр України Роман Опімах