БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниЗлочевський має намір придбати «Газвидобування», яке продала торік британська Cadogan Petroleum

Злочевський має намір придбати «Газвидобування», яке продала торік британська Cadogan Petroleum

4 лютого 2020
 
ТОВ «Альянс Ессет Менеджмент», кінцевим бенефіціарним власником якого у ЄРЮО вказано Миколу Злочевського, має намір придбати понад 50% ТОВ «Промислова компанія «Газвидобування».
 
Питання надання дозволу на відповідну концентрацію розгляне Антимонопольний комітет 6 лютого. Як повідомлялося, у жовтні 2019р британська Cadogan Petroleum продала «Газвидобування» ТОВ «Укрінвест Групп», аффілійованому з «Скела Терциум» Сергея Бєлашова за $ 2,8 млн.
 
У грудні 2019р «Газвидобування» було перепродано ТОВ «Фінансова Компанія Експресс Інвест». «Газвидобування» у 2001-2016рр мала отримала ліцензію на розробку Покровської нефтегазоносної площі (49,5 кв км) у Полтавській області.
 
Злочевському належить Burisma Group, що об‘єднує низку видобувних та сервісних компаній в Україні та за кордоном, зокрема - «Еско-Північ», «Системойліженерінг», «Куб-Газ», «Перша українська газонафтова компанія», ПАРІ, «Надрагаз», «Нафтогазопромислова геологія».
 
У 2018р група компаній сукупно видобула 955 млн куб м газу (на 25 млн куб м (2,7%) більше ніж у 2017р). Видобуток конденсату зріс вдвічі до 72 тис т.