БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниДержгеонадра планують в 2020р виручити майже 0,8 млрд грн за продаж на аукціоні ліцензійних ділянок

Держгеонадра планують в 2020р виручити майже 0,8 млрд грн за продаж на аукціоні ліцензійних ділянок

24 лютого 2020
 
Держгеонадра планують у 2020р виручити за продаж ліцензійних ділянок на аукціоні виручити 750 млн грн. 
 
"У 2019 році Держгеонадра надали 124 спеціальні дозволи, з них 35 було продано на електронних торгах. Розмір надходжень до бюджетів у результаті продажу дозволів на електронних аукціонах становить 503,9 млн грн. Загальна запланована сума надходжень на 2020 рік - 750 млн грн", - сказав Опімах.
 
Голова Держгеонадр Роман Опімах повідомив: «Цього тижня запускаємо 12 аукціонів, а у березні ще 9 аукціонів з продажу нафтогазових ділянок», - відзначив він.
 
У березні будуть виставлені на УРП ще три ділянки на суходолі +  дві ділянки на УРП на шельфі Дельфін та 30 ділянок (концесія) на суходолі.   
 
Також, він повідомив, що Держгеонадра беруть активну участь в укладанні дев’яти угод про розподіл продукції з переможцями конкурсів 2019р (план – березень).
 
Він зазначив, що наразі служба активно працює над визначенням переможців та укладанням з ними угод щодо трьох УРП, конкурс щодо яких пройшов у лютому 2020р.
 
За підсумками відкриття конвертів надійшли заяви на участь у конкурсах від 6 компаній, половина з них – іноземні.
 
Крім того, він заявив, що наразі ведеться активна робота над врегулюванням питання діючих УРП – Юзівської та Олеської. 
 
Р.Опімах: "Юзівський" проект на завершальній стадії. Ми очікуємо фінального підтвердження холдингу IBE компанії "Нафта" (Словаччина) до входження в цей проект. Обєкт Олеської площі він більш складний в силу географії і тут треба ще вести переговори. В травні-червні у нас буде розуміння чи вести цей проект по такому механізму як був раніше. Якщо інвестора не знайдемо обєкт буде перевиставлений на конкурс".