БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниДержгеонадра проведе перезапуск УРП-конкурсів на ділянках Дельфін та Олеській

Держгеонадра проведе перезапуск УРП-конкурсів на ділянках Дельфін та Олеській

28 лютого 2020
Державна служба геології та надр України планує перезапуск конкурсу на укладання угод про розподіл вуглеводневої продукції (УРП) в межах ділянки «Дельфін» у Чорному морі, поділивши її на 2 частини. 
 
«Після проведених консультацій, аналізу наявної геологічної інформації та міжнародних практик, ми дійшли висновку, що оптимальним рішенням стане пропозиція двох ділянок на шельфі Чорного моря – Південний Дельфін та Північний Дельфін площею 7,5 та 8,3 тис кв км відповідно. Ми не виключаємо можливість проведення конкурсу по третій ділянці у майбутньому. Наразі цю ділянку ми не будемо пропонувати на аукціон через її недостатню розвіданість» - зазначив Опімах.
 
В Держгеонадрах сподіваються, що постанови Уряду про оголошення конкурсів на зазначені ділянки будуть прийняті у же в березні. А протягом двох наступних місяців Міжвідомча комісія опублікує конкурсну документацію та оголошення про старт конкурсів, після чого інвесторам планують надати 6 місяців для вивчення геологічної інформації та прийняття рішення, зазначили в Держслужбі.
 
Нагадаємо Кабінет міністрів скасував проведення попереднього УРП-конкурсу на «Дельфін» у вересні 2019р.
 
Також в Службі повідомляють, про наміри провести в 2020р ще 3 конкурси УРП на нових ділянках, перезапуск УРП-конкурсу на Олеській ділянці та виставити на аукціон 30 ділянок на суходолі загальною площею 15 тис кв км. А проект з уже укладеною угодою про розподіл продукції на Юзівській ділянці планують активізувати шляхом відкритого партнерства з НАК «Надра України».