БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Укргазвидобування» планує розробку вуглеводневих площ на Сумщині та Чернігівщині

«Укргазвидобування» планує розробку вуглеводневих площ на Сумщині та Чернігівщині

12 березня 2020
 
АТ «Укргазвидобування» проведе дослідно-промислову розробку з подальшим видобуванням нафти і газу нафтогазоносної площі Ополонівська-1 у Чернігівській області та площі Калюжна-1 на Сумщині.
 
Про це повідомляється в реєстрі ОВД.
 
В межах планової діяльності обох ділянок, передбачається розвідка покладів вуглеводнів, дослідно-промислова розробка родовища з метою геолого-економічної оцінки та затвердження запасів вуглеводнів в Державній комісії по запасам ДКЗ України з подальшим видобуванням.
 
Як зазначено в планах ОВД, при розробці планують застосування методу на виснаження в газовому режимі. Роботи на ділянках надр здійснюватиме ГПУ «Полтавагазвидобування».
 
Також у повідомленні зазначається, що в межах площі Ополонівська-1 раніше проводилося глибоке пошукове буріння з метою вивчення перспектив нафтогазоносності нижньопермських, кам’яновугільних і верхньодевонських відкладів.
 
В районі Калюжної-1 площі раніше виконувалися дослідження, в ході яких вивчено геологічну будову надр. Також було проведено аналіз аерокосмічних досліджень даної території. Промислову продуктивність площі пов’язують з відкладами карботу.