БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниBG Group планує видобувати нафту на норвезькому шельфі

BG Group планує видобувати нафту на норвезькому шельфі

19 березня 2015
У середу в BG Group повідомили про початок розробки родовища Knarr, що у Північному морі. У зв’язку з цим планується видобувати приблизно 80 млн барелів нафтового еквіваленту. Також у компанії зазначили, що даний видобуток буде здійснено із використанням плавучого судна для видобутку, зберігання та відвантаження, що має виробничу потужність у 63 тис. барелів нафтового еквіваленту в день, а його ємність становить 800 тис. барелів.
 
«Щоб розширити виробничу придатність ділянки, були здійснені нові пошуково-розвідувальні роботи», йшлося у заяві компанії. Оголошення, зроблене BG Group, відповідає твердженням Норвезького нафтового директорату про відкриття компанією Statoil родовища природного газу у Північному морі.
 
Також у Норвезькому нафтовому директораті зазначили, що обсяг видобутку на даній ділянці за перші два місяці 2015 року становив 242 млн. барелів нафтового еквіваленту, більша частина з якого припадала на природний газ. Це приблизно на 2,7% вище, ніж за цей же період у 2014 році.
 
Норвегія є одним із лідерів за обсягами видобутку нафти і газу. Разом із тим, уряд країни у січні виставив на аукціон 57 нових ділянок, що належать до її територіальних вод. Щодо ліцензій, то їх планують видати вже з наступного року.
 
 
19 березня 2015
"Енергетичні реформи"