БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниКабмін призначив до наглядової ради Нафтогазу американця Роберта Бенша

Кабмін призначив до наглядової ради Нафтогазу американця Роберта Бенша

19 березня 2020
 
Кабінет Міністрів України призначив до наглядової ради НАК «Нафтогаз України» американця Роберта Бенша, як представника держави. Відповідне рішення закріплено в розпорядженні Кабміну №293-р від 11 березня 2020р.
 
Роберт Бенш наразі є бенефіціаром ПАТ «Донбасенерго» через ПрАТ «Енергоінвест Холдинг».
 
Разом з тим, Кабмін скасував розпорядження №79-р від 5 лютого 2020р про призначення до наглядової ради Нафтогазу Іренеуша Біла - CEO Amicus Europae Foundation (приватний фонд, створений екс-президентом Польщі Александром Квасневським).
 
Бенш у середині 2000-х років був CEO британської Cardinal Resources plc, що має кілька ліцензій на розробку нафтогазових активів в Україні, а також спільно розробляє нафтогазові родовища з ПАТ «Укрнафта» й АТ «Укргазвидобування». У 2011р Бенш очолив 3P International Energy Corp. (Канада)/Cub Energy Inc. (США) з активами в Україні. Також був радником ТОВ «Куб-Газ» при продажу 70% її акцій польській Kulczyk Oil Ventures Inc.
 
Довідка 
 
До наглядової ради НАК «Нафтогаз України» входять незалежні директори Клер Споттісвуд (Велика Британія), Бруно Лескуа (Франція), Амос Хохштайн (США) і Людо Ван дер Хейден (Бельгія), а також представники держави - Наталія Бойко та Юлія Ковалів.
 
ExPro