БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Укргазвидобування» збільшило кількість робіт з інтенсифікації на виснажених родовищах

«Укргазвидобування» збільшило кількість робіт з інтенсифікації на виснажених родовищах

23 березня 2020
 
АТ «Укргазвидобування» (УГВ) збільшило кількість робіт з інтенсифікації на наявних виснажених родовищах, щоб перекрити природне падіння видобутку газу. Про це повідомляється на сторінці НАК «Нафтоз України» в мережі Facebook (#НАКзвітує).
 
За повідомленням «Нафтогазу», операції з гідророзривів пластів (ГРП) допомагають відновлювати життя низькодебітних свердловин та «сухих» родовищ. Кількість операцій ГРП зросла з 0 у 2015 році до 117 у 2019 році. Загалом за 4 роки було проведено більше 450 таких операцій.
 
Як повідомляють у компанії, «Укргазвидобування» має власний модернізований флот та залучає додаткові флоти міжнародних сервісних компаній для підтримання базового видобутку на виснажених родовищах.
 
Також в «Нафтогазі» відзначили, що завдяки значному масштабу замовлень УГВ, проведення однієї операції ГРП за кілька років подешевшало уп’ятеро, що зробило їх доступнішими для інших учасників ринку.
 
Довідка ExPro:
 
ГРП – один з методів інтенсифікації роботи нафтових і газових свердловин і збільшення прийому нагнітальних свердловин. Метод полягає у створенні високопровідної тріщини в цільовому шарі для забезпечення притоку флюїду, що видобувається (газ, вода, конденсат, нафта або їх суміш) до вибою свердловини. Після проведення ГРП дебіт свердловини, як правило, різко зростає. Метод дозволяє «оживити» свердловини, які простоюють і на яких видобуток нафти чи газу традиційними способами вже неможливий або малорентабельний.