БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниДержгеонарда спростила обрахунок розміру збору та розробила нову методику визначення вартості спецдозволів

Держгеонарда спростила обрахунок розміру збору та розробила нову методику визначення вартості спецдозволів

24 березня 2020
 
Державна служба геології та надр України (Держгеонадра) запускає єдиний центр нарахування та оплати збору за отримання спецдозволів, та розробила нову методику визначення їх початкової вартості. Про це повідомляє пресслужба відомства.
 
За повідомленням, зазначений сервіс також надаватиме послуги розрахунку вартості геологічної інформації, що отримана за кошти державного бюджету на базі науково-виробничого підприємства «Державний інформаційний геологічний фонд України».
 
 «Надрокористувачам більше не потрібно звертатися до трьох різних установ, щоб обрахувати розмір збору за спецдозвіл, знайти геологічну інформацію й визначити її вартість. Оптимізація процедури та зменшення адміністративного навантаження не лише збереже час, а й знизить сукупну вартість обрахунку, — переконаний голова Держгеонадр Роман Опімах.
 
Також у Держгеонадрах повідомляють про створення проєкту нової Методики визначення початкової ціни продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами.
 
Зазначений документ покликаний запровадити прозорий та зрозумілий механізм визначення початкової ціни продажу на аукціоні спецдозволу, а також розміру збору у випадках надання спеціальних дозволів на користування надрами без проведення аукціону.
 
В пресслужбі Держгеонадр зауважили, що коефіцієнт переходу від вартості запасів та ресурсів корисних копалин родовища, або ділянки надр до початкової ціни спеціального дозволу, що застосовується у новій формулі, розраховано статистичними методами на основі даних про вартість спецдозволів за останні 3 роки. Такий принцип дає змогу уникнути різких коливань вартості спецдозволу при застосуванні нового підходу.