БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниДержгеонадра оприлюднило кадрові зміни у підприємствах, які входять до сфери управління

Держгеонадра оприлюднило кадрові зміни у підприємствах, які входять до сфери управління

15 квітня 2020

За повідомленням Держгеонадр, новим тимчасово виконуючим обов‘язки директора «Українського державного геологорозвідувального інституту» (УкрДГРІ), став Андрій Локтєв. 

Андрій Локтєв закінчив Івано-Франківський національний університет нафти і газу, є кандидатом геологічних наук, вільно володіє англійською мовою. Більше десяти років працював на керівних посадах геологічних підприємств, був задіяний у міжнародних нафтогазових проєктах, де відповідав за геологічний напрям робіт.

Попереднього керівника, УкрДГРІ -  Сергія Гошовського, який займав цю посаду з 2011 року, було звільнено наказом голови Держгеонадра Р.Опімаха, за результатами розслідування, проведеного Державною аудиторською службою України. Наразі С.Гошовський позивається до Держгеонадра через своє звільнення. Заява надійшла до Соломянського районного суду Києві 13 квітня 2020 року. 

Крім того, згідно інформаційного повідомлення на сторінці фб Голови Держгеонадр Р.Опімаха, від 15 квітня 2020 року новим виконавчим директором Держгеоінформу - Державного науково-виробничого підприємства «Державний інформаційний геологічний фонд України» (ДНВП «Геоінформ України») – науково-виробнича установа Державної служби геології та надр України, яка збирає, зберігає, аналізує та надає у користування інформацію, що утворилася в процесі геологічного вивчення та використання надр - став Павло Бовсунівський, який раніше разом з Головою Держгеонадр Р.Опімахом працював в Асоціації газовидобувних компаній України на посаді аналітика.  

Також згідно з розпорядженням Уряду глава служби Роман Опімах підписав наказ, згідно з яким Романа Самарагу призначено заступником голови Держгеонадр, він приступив до виконання своїх обов'язків з 16 квітня 2020р.
 
Роман Сарамага був обраний на посаду заступника голови за результатами відкритого конкурсу, що відбувся в грудні 2019 року.
 
У державній службі також повідомляють, що Роман Сарамага закінчив Інститут Міжнародних відносин КНУ ім Тараса Шевченка у напрямку міжнародне право і має більше 10 років досвіду роботи в галузі енергетики та видобутку, в тому числі на керівних посадах, вільно володіє англійською та іспанською мовами.

Як повідомив Р.Опімах, "завданням нових фахівців є - працювати над розвитком вітчизняної галузі надрокористування на благо народу".

15.04.2020