БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниПСО на ринку газу. Сфера газовидобутку. Думка Асоціації надрокористувачів України

ПСО на ринку газу. Сфера газовидобутку. Думка Асоціації надрокористувачів України

23 квітня 2020
 
З 1 травня 2020 року очікувалась повна лібералізація ринку природного газу, скасування спеціальних обов’язків (ПСО) у сфері постачання газу населенню та теплокомуненерго.
 
Вчора, 22 квітня на засіданні комітету ПЕК т. в. о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець заявила про те, що ПСО для населення буде продовжено до 1 липня, а для ТКЕ до кінця року.
 
Сьогодні учасники ринку провели конструктивну дискусію щодо цієї теми. Ділимось першими заявами:
 
Голова Асоціація Надрокористувачі України Роман Сторожев:
 
"Якщо розглядати цю тему з точки зору газовидобувних компаній, то для них відміна ПСО - відкриває великі перспективи. Зі збільшенням об'єму реалізації в середині країни, ростиме запит на місцевий ресурс. Для компанії Укргазвидобування - це вихід на прямі продажі природного газу через біржу, минаючи Нафтогаз.
Для учасників ринку - це, впершу чергу, нові об'єми на нових сегментах ринку населення та ТКЕ, адже на сьогодні в сегменті промисловості йде боротьба навіть за кожного дрібного споживача чи то торговий центр, чи дрібний завод. Потенціал цього сегменту вичерпується. Тому, звісно, в першу чергу на нових сегментах відбудеться боротьба за платоспроможного клієнта. На даний час для запуску ринку в цих сегментах, існують не вирішені питання боргових зобовязань та простроченої заборгованості, також незрозумілий механізм постачання газу споживачам, які користуються субсидіями.
 
Сьогодні важливо, щоб дані питання координувались на рівні КМУ та перенос строків відміни ПСО був обгрунтованим, а не здійснювався хаотично." , - з виступу на конференції EnergyMeetingsOnline, яка відбулась сьогодні, 23 квітня за організації Energy Club - Клуб енергетики
 
Повний запис виступів учасників ринку, НКРЕКП, депутатів за посиланням:
https://www.youtube.com/watch?v=BJbdOG5OhdI
 
Прес-служба АНКУ