БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовини«Укргазвидобування» у 1 кварталі 2020р знизило видобуток на 0,4% до 3,4 млрд грн

«Укргазвидобування» у 1 кварталі 2020р знизило видобуток на 0,4% до 3,4 млрд грн

27 квітня 2020
 
АТ «Укразвидобуванню», в умовах кризової ситуації на світовому та українському енергетичних ринках, вдалося вийти на показники видобутку товарного газу на рівні аналогічного періоду минулого року і втримати відхилення в межах мінус 0,4%. Про це повідомляє пресслужба УГВ.
 
За оперативними даними, обсяг видобутку АТ «Укргазвидобування» за січень-березень 2020 року становить 3,4 млрд куб м природного газу, який був відпущений населенню і ТКЕ, зазначили в пресслужбі.
 
«Сьогодні видобувна галузь переживає непрості часи. По-перше, через кардинальне скорочення попиту на локальних та міжнародних ринках ціни на нафту і газ знаходяться на рекордно низькому рівні. Для споживачів – це позитивна новина. Проте для видобувних компаній – це скорочення доходів і, як наслідок – згортання інвестицій. По-друге, через пандемію коронавірусу підрядні організації не завжди можуть дотримуватися договірних термінів робіт і поставок. До кінця року ми відчуємо негативний вплив цих факторів на виробничі показники.» – повідомив Олександр Романюк, перший заступник генерального директора, якого цитує пресслужба.
 
Також він додав, що в компанії активно працюють над тим, аби зменшити наслідки кризи. Сервісний контракт, який нещодавно був укладений з міжнародною компанією Expert Petroleum, дасть змогу залучити іноземні інвестиції та практики управління виснаженими родовищами вже цього року.
 
Показники видобутку товарного газу були досягнуті завдяки виконанню виробничої програмі:
 
введено в експлуатацію 14-ть свердловин;
виконано 158 операцій колтюбінговими установками;
зроблено 29 операцій з ГРП;
виконано 30 операцій з капітального ремонту свердловин.
В компанії ще відзначають продовження модернізації наземної інфраструктури, зокрема заплановані проекти переоснащення наявних та будівництва нових УКПГ. Продовжуються спільні проекти з компанією Schlumberger щодо буріння свердловини №888 Шебелинського родовища та Halliburton щодо відновлення роботи свердловин з недіючого фонду, шляхом буріння бічних стовбурів, зазначили в пресслужбі УГВ.