БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниОлена Зеркаль очолила судовий напрямок «Нафтогазу» у справах з «Газпромом»

Олена Зеркаль очолила судовий напрямок «Нафтогазу» у справах з «Газпромом»

14 травня 2020
 
Радник голови правління НАК «Нафтогаз України» Олена Зеркаль очолила організацію роботи та супровід міжнародних арбітражів та іноземних судових і виконавчих проваджень «Нафтогазу» в спорах з «Газпромом» та у справах проти Російської Федерації. Про це повідомляє департамент з комунікацій «Нафтогазу».
 
Відповідний функціонал Зеркаль отримала у зв’язку з трансформацією організаційної структури групи «Нафтогаз».
 
«Напрям, за який я відповідаю в Нафтогазі, є вкрай важливим і для компанії, і для України, оскільки йдеться про довгострокові цілі інтеграції нашої держави у світовий ринок задля кращих бізнес-умов і задля захисту енергетичної безпеки. Тому робота над розпочатими процесами та арбітражами не лише не зупиниться, але й посилиться», — зазначила радник голови правління «Нафтогазу» Олена Зеркаль.
 
Олена Зеркаль — Надзвичайний та Повноважний Посол, має 25-річний досвід роботи юристом у державному та приватному секторах.
 
У 2014-2019рр на посаді заступника Міністра закордонних справ України Зеркаль займалась питаннями європейської інтеграції, зокрема, лібералізацією візового режиму з ЄС, а також представляла Україну у Міжнародному суді ООН та арбітражах у справах проти Росії (про фінансування тероризму та расової дискримінації, порушення Росією Конвенції ООН з морського права та порушення імунітету військових кораблів і членів екіпажу).
 
Протягом двох років вона була залучена до роботи української команди у переговорах про продовження транзиту російського газу до Європи після 2019р, а також брала активну участь у тристоронніх переговорах Україна-ЄС-Росія щодо укладання «Зимових пакетів» у 2014-2015рр та 2015-2016рр.
 
На посаді Заступника Міністра закордонних справ України Олена Зеркаль також була залучена до протидії будівництву газопроводу «Північний потік—2».