БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниСанжар Жаркешов очолив напрямок розвідки та розробки газових родовищ УГВ

Санжар Жаркешов очолив напрямок розвідки та розробки газових родовищ УГВ

15 травня 2020
 
НАК «Нафтогаз України» призначила заступником керівника дивізіону «Розвідка та видобування» Санжара Жаркешова. Про це повідомляє прес-служба «Укргазвидобування» (УГВ).
 
Жаркешов має досвід досвід реалізації нафтогазових проектів у 17 країнах світу та відповідатиме за напрямок розвідки та розробки газових родовищ.
 
«Збільшення ресурсної бази визначено нашим акціонером як один зі стратегічних пріоритетів Групи Нафтогаз. Продовжуючи трансформацію компанії, ми виводимо функцію розвідки та розробки газових родовищ на рівень Групи і, таким чином, концентруємо на ній більший управлінський і фінансовий ресурси. Наша амбіція – щоб ця функція Нафтогазу досягла світового класу. Призначення Санжара Жаркешова, який має досвід роботи з провідними міжнародними та національними нафтогазовими компаніями, сприятиме цьому», – зазначив виконавчий директор з трансформації «Нафтогазу» Отто Ватерландер.
 
Санжар Серікбаєвич впродовж 6 років працював у підрозділах Exxon Mobil, де здобув виробничий досвід дослідження та розробки родовищ на суші і морському шельфі в Казахстані, Іраку і США. У 2014р, на Сахаліні, керував проектом буріння свердловини рекордної в світовому масштабі глибини – 13 тис. метрів. Розробляв і впроваджував стратегічні проекти для таких компаній як Shell, Chevron, Ecopetrol, Газпромнефть, Wintershall DEA тощо. До призначення в «Нафтогазі» обіймав посаду віце-міністра екології, геології та природних ресурсів Казахстану і голови ради директорів національної компанії «Казгеологія», на якій керував геологічною галуззю Казахстану.