БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниSmart Energy збільшила видобуток газу на 9,5% у І півріччі 2020 р

Smart Energy збільшила видобуток газу на 9,5% у І півріччі 2020 р

13 липня 2020
 
Група Smart Energy за перших 6 місяців 2020р збільшила видобуток природного газу на 9,5% до 198,7 млн куб м у порівнянні з видобутком за аналогічний період минулого року (181,5 млн куб м ), повідомляють у пресслужбі компанії.
 
Група також збільшила сукупний обсяг видобутку газового конденсату на 9,3%. Цей показник склав 17,6 тис тонн проти 16,1 тис тонн за аналогічний період 2019 р.
 
Середньодобовий видобуток вуглеводнів по компаніях групи, І півріччя 2020р.
 
В компанії зазначають, що значним поштовхом до нарощення видобутку Представництва «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» стало введення в роботу свердловини №54 на Свиридівському родовищі в травні цього року. Водночас, зниження видобутку на свердловині №10 Васищівського родовища, що розпочалось наприкінці 2019р, негативно відобразилось на виробничих результатах компанії «Пром-Енерго Продукт». В разі зниження продуктивності свердловини №10 до критичних значень компанія планує провести капітальний ремонт з метою переведення її на вищезалягаючий продуктивний горизонт. У пресслужбі нагадали, щоу 1 кварталі 2020р на УКПГ Васищівська вже було встановлено новий компресор для можливості експлуатації свердловин Васищівського родовища в оптимальних режимах і забезпечення підготовки газу у відповідності до встановлених норм.
 
Виробництво скрапленого пропан-бутану зросло на 9,8% до 4,5 тис тонн. За аналогічний період минулого року обсяг виробництва склав 4,1 тис тонн.
 
«Перше півріччя, без перебільшень, стало особливим не лише для нас. Зміни, які відбулись у бізнесі та суспільстві через пандемію COVID-19, не відобразились на виробничих результатах нашої роботи, але привели до ряду додаткових кроків та заходів задля збереження цих результатів. Суттєвий негативний вплив на діяльність наших компаній на разі мають низькі ціни на наш ресурс, змушуючи Smart Energy максимально оптимізувати інвестиції в розвиток. Хоча ми і зберігаємо позитивну виробничу динаміку, проте вона відчутно уповільнюється і без необхідних фінансових вкладень може перетворитися на негативну. Щоб уникнути цього, потребуємо рішучих і визначених кроків з боку держави на підтримку галузі», - зазначив Генеральний Директор групи Smart Energy Сергій Глазунов.
 
В звітний період на Свиридівському родовищі було завершено буріння та введено в роботу свердловину №54 з фактичною глибиною 5 322 м, а також завершено капітальні ремонти двох свердловин №61 та №62 на Островерхівському родовищі, зауважили в компанії.
 
Зокрема у 2 кварталі, Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» виконало ремонт газопроводу на ділянці від ТЗСУ до магістрального газопроводу з використанням технології нанесення композитних муфт, що дозволило проводити роботи без зупинки обладнання, та з гарантійним строком експлуатації 25 років.
 
Також в пресслужбі додали, що на даний момент на Свиридівському родовищі проходить підготовка до буріння свердловини №25. Продовжується також розробка проєкту з буріння пошукової свердловини на Васищівському родовищі для вивчення перспектив видобутку на Введенській структурі.
 
Довідка:
 
Група компаній Smart Energy входить до складу Смарт-Холдингу, здійснює реалізацію проектів у сфері розвідки та промислової розробки родовищ вуглеводнів.
 
Нафтогазовий напрям Smart Energy представлений газовидобувною компанією «Укргазвидобуток» (Харківська область), а також публічною британською компанією Enwell Energy (Представництво «Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед» та ТОВ «Аркона Газ-Енергія») з активами в Полтавській області і Харківській області (компанія «Пром-Енерго Продукт»).

 ExPro