БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниУГВ запустив в роботу 9 високодебітних свердловин у першому півріччі 2020р

УГВ запустив в роботу 9 високодебітних свердловин у першому півріччі 2020р

13 липня 2020
За повідомленням, окрім додаткового видобутку завдяки успішному введенню в експлуатацію нових 9 високодебітних свердловин, нараховують ще й близько 1 млрд куб м додаткових розвіданих запасів газу в зазначених свердловин.
 
Тож, якщо порівняти показники газовидобутку за 6 місяців з минулим роком, то це на 40 млн куб м та на 2 свердловини більше, відзначили в групі «Нафтогаз». Аби втримати видобуток та закласти передумови для майбутнього зростання, в «Нафтогазі» фокусуються на наступних напрямках:
 
Підвищення ефективності розробки виснажених покладів: побудова тривимірних моделей і родовищ для визначення оптимальних точок для буріння нових свердловин і проведення операцій інтенсифікації. Крім цього, реалізація програми капітальних ремонтів старих свердловин, оновлення наземної інфраструктури.
 
Робота на нових ділянках: проведення геологічних та геофізичних досліджень, опрацювання масивів геологічної інформації, буріння пошуково-розвідувальних свердловин.
 
Дослідження нових напрямів: запуск проектів буріння надглибоких свердловин для вивчення потенціалу глибоких покладів вуглеводнів, розробка покладів газу у щільних породах. Також готовність отримати можливість дослідження покладів у акваторії Чорного моря.
 
Резюмуючи вище сказане з початку 2020р Нафтогазу вдалося:
 
 1.пробурити 2 вискодебітні свердловини на нових площах;
 2.підтвердили до 1 млрд куб м запасів газу у глибоких покладах;
 3.пробурити 4 вискодебітні свердловини на старих ділянках;
 4.ввести в роботу 3 високодебітні свердловини після ГРП та капітального ремонту;
 5.збільшити видобуток на понад 150 млн куб м газу.