БАГАТСТВО НАДР – СИЛА КРАЇНИ

 


UA EN
UA
ГоловнаМедіаНовиниМаксим Вітик став директором з стратегічних проєктів дивізіону «Розвідка та видобування» Нафтогазу

Максим Вітик став директором з стратегічних проєктів дивізіону «Розвідка та видобування» Нафтогазу

17 липня 2020
«Ключовим завданням Максима Олеговича стане розвиток стратегічних напрямів діяльності Нафтогазу, спрямованих на збільшення ресурсної бази вуглеводнів компанії й України. За довгі роки роботи в ExxonMobil і Shell він здобув track record щодо впровадження проєктів із розвідки та видобутку нетрадиційного газу, освоєння морського шельфу, організації успішних партнерств із нафтогазовими гігантами, у тому числі, з урядами країн. Це саме той досвід, що сьогодні потрібен Нафтогазу для виконання стратегічних завдань, поставлених нашим акціонером – державою», – зазначив Олександр Романюк, директор дивізіону «Розвідка та видобування» Групи Нафтогаз.
 
Максим Вітик має ступінь кандидата геолого-мінералогічних наук, який він здобув у Львівському інституті горючих копалин НАН України. Вивчав технічні науки в Університеті Калгарі (Канада) і Політехнічному університеті Вірджинії (США). Має 2 міжнародні патенти у сфері розвідки вуглеводнів і понад 40 наукових публікацій.
 
В Нафтогазі також відзначили, що ключові етапи кар’єри менеджера припадають на роботу у підрозділах ExxonMobil в США (сукупно – 7 років), а також у підрозділах Shell у США, Нідерландах, Україні, Росії та Єгипті (14 років). У цих компаніях Максим пройшов шлях від фахівця з геології до керівника масштабних проєктів з розвідки та видобутку, а також розвитку бізнесу.
 
«Радий повернутися до України і стати частиною команди Нафтогазу, який сьогодні перезавантажує підходи до розвідки та видобування газу в країні. Поставлені компанією завдання є для мене не лише професійним, а і особистим викликом, адже йдеться про енергонезалежність України», – підкреслив Максим Вітик.